9312,13%-0,10
38,27% 0,04
43,35% -0,77
4037,07% -2,96
6690,48% -2,29
Tatbikat gerçeğini aratmadı
Tatbikat senaryosu gereği saat 14:00 sularında meydana gelen bir deprem sonrasında, hastanenin kadın doğum servisinde yangın çıktı. Aynı dakikalarda D-100 Karayolu üzerinde çoklu yaralanmalı bir trafik kazası meydana gelirken, hastaneye aynı anda KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer) yaralanmaları da bildirildi.
Çok yönlü kriz senaryosunun eş zamanlı olarak yönetildiği tatbikatta, hastane personelinin müdahale, koordinasyon ve tahliye süreçlerindeki refleksleri gözlemlendi. Gerçek bir afet durumuna hazırlık amacı taşıyan tatbikat, hem personelin bilgi ve becerilerini geliştirdi hem de kriz anlarında hızlı ve doğru karar alma kabiliyetini pekiştirdi.
Çardak, “Katılım sağlayan tüm ekip arkadaşlarımıza ve destek veren kurumlara teşekkür ediyorum”
Tatbikat sonrası açıklamada bulunan Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Aziz Çardak, “Afetlere hazırlıklı olmak, sadece kurumların değil, toplumun da sağlığı ve güvenliği açısından büyük önem taşıyor. Bu tatbikatla birlikte hem senaryoya uygun hareket edebilme yeteneğimizi test ettik hem de olası afet durumlarına karşı ne kadar hazır olduğumuzu görme fırsatı bulduk. Katılım sağlayan tüm ekip arkadaşlarımıza ve destek veren kurumlara teşekkür ediyorum” dedi.
Tatbikat, gözlemciler ve yetkililer tarafından başarılı olarak değerlendirilirken, hastanenin kriz anlarındaki yönetim kapasitesine de önemli katkılar sundu.
Haber: Sema ALTINAY