9669,39%3,98
37,98% 0,03
41,13% 0,16
3692,39% 0,41
5956,38% -0,11
“Eğitimler güneş panel ve rüzgar tribünlerinin bakım hizmetlerine büyük katkı sağlayacak”
RERE (RENEWABLE ENERGY RENEWABLE EARTH) projesi hakkında yapılan açıklamada, “RERE, Elektrik ve Elektronik alanında öğrencilerin dijital eğitim ve öğrenme deneyimini geliştirmeyi amaçlayan bir Erasmus+ projesidir.
Araştırmalar uygulamalı derslerin öğrenci başarı seviyesini artırmakta olduğunu göstermektedir. Simülasyon uygulamalarında öğrenciler, kendilerine verilen çalışma sayfalarındaki talimatları takip ederek derslerini gerçek bir atölyedeymiş gibi gerçekleştirir. Elde edilecek eğitim materyali olan ve güneş panelleri ile rüzgar tribünlerini içerecek olan simülasyon digital dönüşüme hazırlık olacak ve bu alandaki eğitimler güneş panel ve rüzgar tribünlerinin bakım hizmetlerine büyük katkı sağlayacaktır.
HEDEF GRUP:
*Yenilenebilir Enerji Sektörü/
*Elektrik & Elektronik alan öğrencileri
* çeşitli rahatsızlıkları nedeniyle okula gidemeyen bireyler
Kalite standartlarını karşılayarak hedeflerin karşılanmasını nasıl sağlayacağız?
Konsorsiyum Türkiye, Portekiz, İrlanda, İspanya ve Danimarka’dan 6 kurum ortaklığında, 5 ana faaliyeti geliştirmek üzere oluşturulmuştur.
Proje Yönetimi: Proje yönetimi ekibi kurumsal düzeyde proje faaliyetleri ve uygulamalarının izlenmesi ve değerlendirilmesinden sorumludur.
Bu aktivite ile çıktıların beklenen kalitede olacağını ve belirlenen tarihlerde teslim edileceğini garanti ediyoruz.
Simülasyonları Oluşturma: Amaç uzaktan eğitim sürecinde eksik olan Mesleki eğitimin uygulamalı eğitim kısmını destekleyecek etkileşimli bir simülasyon seti geliştirmek ve öğrencilerin uygulamasını sağlayarak öğrenmelerini sağlamaktır.
Diğer amacımız ise simülasyonun içerisinde 22 farklı senaryo oluşturmak ve simülasyon oluşturulduktan sonra bu senaryolar hakkında gerekli inceleme ve geri dönütleri almaktır.
Uygulama Föyleri (Senaryolar): Uzaktan eğitim sürecinde eksik olan mesleki eğitimin uygulamalı eğitim kısmını destekleyecektir. Böylece Etkileşimli ortamlarda kullanılacak eğitimsel simülasyonlar olan uygulama sayfaları öğrencilerin yaparak ve uygulayarak öğrenmelerini sağlayacak aktivitenin özel hedefleri arasında yer alacaktır.
Online Eğitim Platformu:
Online eğitim platformu bir uzaktan eğitim sitesinde ihtiyaç duyulan etkinlikleri destekleyebilecek özelliklere sahip çevrimiçi bir kurs yönetim sistemi Moodle olarak yapılandırılacaktır. Bu, mobil platformlar dahil tüm internet ortamlarından ulaşılabilecek mekan ve ortamdan bağımsız bir öğrenme ortamı ve süreci sağlayacaktır.
Yaygınlaştırma ve Kullanım:
Projenin geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak için bu aktivite ile web sitesi, haber bültenleri, etkinlikler ve sosyal medya aracılığı ile sonuçların tanıtımı yapılacaktır.
Proje ile Mesleki okullarda eğitim gören öğrencilerin daha aktif rol almaları için çevrim içi materyaller sağlanmaktadır.
ATILACAK ADIMLAR:Yoğun bir çalışma ve son uluslararası proje toplantısından sonra senaryo şablonu hazır hale getirildi. Şimdi konsorsiyum, senaryoları problem-çözüm modeliyle oluşturmaya başlamıştır. Ortaklar 3 boyutlu güneş panelleri ve rüzgar tribünlerini içeren simülasyonunu en iyi haline getirmekte ve geliştirmekte nihayetinde gerçek paneller ve rüzgar tribünleri ile mükemmel derecede uyumlu olmasını garanti ederek kullanıma hazır hale getirmektedir.
Böylece hedef grubun öğrenme sürecini kolaylaştırmak için Dijital eğitimin uygulama yönünün en üst düzeye çıkartılması hedeflenmektedir.
Önündeki adımları atmak ve şu ana kadar yapılan işlerin kalite standartlarına uygunluğunu garantilemek için konsorsiyum 11-12 Mart’da 3. Uluslararası Proje Toplasında Odense, Danimarka’da bir araya gelecektir” denildi.
Haber: Serap DURUKAN