• BIST 100

    10771,36%0,29
  • DOLAR

    32,82% 0,04
  • EURO

    35,04% -0,18
  • GRAM ALTIN

    2449,21% -1,62
  • Ç. ALTIN

    4004,66% 0,79

Gölcük Tersane Komutanlığı’ndan işten çıkarılan 4 işçi için Anıtpark’ta toplandılar “SONUNA KADAR DİRENECEĞİZ”

Tersane Komutanlığı’ndan işten çıkarılan 4 işçi için Anıtpark’ta bir araya geldiler. Sendika Başkanı Şakir Akçer yaptığı basın açıklamasında “Haksız yere işten çıkarılan arkadaşlarımız için sonuna kadar direneceğiz” dedi.

Gölcük 28.05.2024 17:09:00 0
Gölcük Tersane Komutanlığı’ndan işten çıkarılan 4 işçi için Anıtpark’ta toplandılar  “SONUNA KADAR DİRENECEĞİZ”

Türk Harb-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Şakir Akçer, Yönetimi ve Sendika üyesi Tersane işçileri, geçtiğimiz günlerde Tersane Komutanlığı’ndan  işten çıkarılan 4 işçi için Anıtpark’ta bir araya geldi. Sendika Başkanı Şakir Akçer yaptığı basın açıklamasında “Haksız yere işten çıkarılan arkadaşlarımız için sonuna kadar direneceğiz” dedi.

Destek oldular

Geçtiğimiz günlerde Gölcük Tersane Komutanlığında çalışan ve ihbar ve tazminatsız işten çıkarılan Mehmet Ali  Dilşen, Dursun Yıldız, Mehmet İstemi Pirim ve Barbaros Akkuş ‎ için Türk Harb-İş Sendikası Kocaeli Şubesi yönetimi ve Sendika Üyesi Tersane işçileri Anıtpark’ta toplanarak bir basın açıklaması gerçekleştirdiler.  Basın açıklamasına Siyasi Parti İlçe Başkan ve Yöneticileri de destek oldular.

Dilşen, “Bizler, işini layıkıyla yapmaya özen gösteren, işyerinin kural kaide, gelenek ve göreneklerini gönülden bağlı çalışan işçilerdik”

Türk Harb-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Şakir Akçer, yaptığı basın açıklamasında bu haksız işten çıkarılma durumu için tüm yasal süreci başlattıklarını ifade ederken ilk olarak sözü işten çıkarılan işçilere verdi.  İlk sözü alan Mehmet Ali  Dilşen yaptığı konuşmasında, “Bizler şanlı Türk Donanmasına yıllarca hizmet etmiş, işini ve iş yerini seven, bu düsturda çalıştığımız sürece işini layıkıyla yapmaya özen gösteren, işyerinin kural kaide, gelenek ve göreneklerini gönülden bağlı çalışan işçilerdik. Büyük bir gururla çalıştığımız Gölcük Tersane Komutanlığından 4857 sayılı iş Kanununun 25/2 (e) maddesi bahane gösterilerek “İşverenin güvenini kötüye kullanmak ve bağlılığa uymayan davranışlarda bulunmak” sebebiyle 16 Mayıs 2024 Perşembe günü iş akdimiz ihbarsız ve tazminatsız fesih edilmiştir. Umuyoruz bu maddeden son atılan işçiler bizler oluruz. Yetkililere sesleniyorum! Bu madde işçilerin haksız ve hukuksuz yere işten atılmasına sebep olmaktadır. Düzeltilmesi gerekmektedir. Bizlerin bütün gayesi işçinin birliğini, bütünlüğünü sağlayarak hak ettiği hibar ve alın terinin karşılığını alabilmesi ve ekmeğini büyütmekten başka çabamız olmamıştır. Dün itibariyle avukatlarımıza vekalet verip hukuki süreci başlattık ve takipçisi olacağız. Adaletin yerini bulup iş yerlerimize dönerek sizlerle tezgahlarımızda tekrar çalışmaya başlayacağımız günün sabırsızlıkla bekliyoruz. Bu süre zarfında bizler hakkında yapılacak dedikodulara ve karalama kampanyalarına kulak asmayın ve fırsat vermeyin. Bizler sizlerin başını öne eğecek hiçbir eylem ,söylem ve davranış içinde bulunmadık tekrar görüşmek dileğiyle hoşça kalın” dedi.

Yıldız, “Disiplin Kurulu Kurulmadan, toplu iş sözleşmesinin hükümlerine uyulmadan iş akitlerimiz feshedildi”

Ardından söz alan Dursun Yıldız ise konuşmasında, “Değerli çalışma arkadaşlarım, ben Dursun Yıldız. Haksız yere işten atılan 4 işçiden biriyim.  Bildiğiniz gibi iş akitlerimiz ortada hiçbir somut gerekçe olmadan feshedilmiştir. Biz her ne kadar işveren tarafından işten çıkarılmış gibi görünsek de daha iyi çalışma  koşullarına sahip olmak için verdiğimiz mücadeleden rahatsız olan birilerinin tesiri ile bu karar alınmıştır. Disiplin Kurulu Kurulmadan, toplu iş sözleşmesinin hükümlerine uyulmadan, mola saatlerimizde 4 atölyede çay içtik diye iş akitlerimiz feshedildi. Buradan yetkililere sesleniyoruz. Biz emekçilerin ekmeği ile oynamayın. Kamu vicdanında kabul görmeyen bu adaletsiz politikaları terk edin. Kendisini toplu iş sözleşmesi ve kanunların üzerinde gören ve uğradığımız haksızlığa ses çıkarmayan tüm sorumluları kınıyoruz. Bugün bizi desteklemek için buraya gelen çalışma arkadaşlarımdan haklarını helal etmelerini istiyorum. Sizleri korkutmaya çalışanlardan korkmayın!” dedi.

Akçer, “üyelerimizin yaşadığı sıkıntıları ve bu sıkıntıların çözüm önerilerini bulunduğumuz her ortamda dile getiriyoruz”

Ardından Türk Harb-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Şakir Akçer sürecin sonuna kadar takipçisi olacaklarını ifade ederek yaptığı basın açıklamasında, “Malumunuz olduğu üzere Türk Harb-İş Sendikamız kurulduğu günden bugüne kadar tam 53 yıldır aralıksız olarak milli savunma sanayimizin gelişmesi, ülkemizin içeride ve dışarıda daha da güçlü olması için tüm üyeleri ile birlikte çalışmalarını sürdürmektedir. 27 binden fazla üyesi ile ülkemizin geleceğine omuz vermek için mesai harcayan sendikamız, elbette asli görevi olan bu milletin öz evlatları üyelerinin hak ve menfaatlerini korumak için yoğun bir emek harcamaktadır. Ülkemizin içerisinde bulunduğu ekonomik durum, hepinizin malumudur. Zira her birimiz ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıları en derinden yaşıyor ve hissediyoruz. Elbette bizler gibi milli savunma sanayimizi yüzde 20 yerli ve millilik seviyesinden yüzde 80 seviyelerine çıkaran üyelerimiz de bu zorlu koşulları birebir yaşıyor ve derinden hissediyor. Bizler Türk Harb-İş Sendikası olarak üyelerimizin yaşadığı sıkıntıları ve bu sıkıntıların çözüm önerilerini bulunduğumuz her ortamda anlatıyor, yetkililerden, ilgililerden bu sıkıntıların çözümü için destek talep ediyoruz. Enflasyonun önlenemez yükselişi, devamlı olarak zamlanan raflar ve maalesef akaryakıt ile döviz kurlarındaki artış, ülkemizin geleceği için emek veren milli savunma işçisinin belini bükmüş, hatta tabiri caizse kırmıştır” dedi. 

“bu kabul edilebilir bir durum değildir”

Sözlerine devam eden Başkan Akçer, “Bugün baktığımızda üyelerimiz, bir ay boyunca emek verip ter akıtarak yoğun bir tempo içerisinde çalışıp aldıkları maaşlarından neredeyse yüzde 50’sini ev kirasına ödüyor, kalan kısmıyla da evini geçindirmeye, temel ihtiyaçlarını karşılamaya ve çocuklarını okutmaya çalışıyor. Bunca sıkıntı ve sorunlara rağmen içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıları yine vatanı ve milleti için bir kenara bırakan milli savunma işçilerimiz, bu kez farklı bir durumla, işten çıkarılmayla karşı karşıya kalmıştır. Geçtiğimiz günlerde dört arkadaşımızın iş akitleri maalesef feshedildi. Ülkesi için emek veren, evine ekmek götürmek ve çocukları için, iyi bir gelecek hazırlamak için çalışan, çabalayan üyelerimiz, yıllardır emek verdiği işlerden bir kalemde uzaklaştırılmıştır. Takdir edersiniz ki bu kabul edilebilir bir durum değildir ve bu bizleri derinden üzmüştür. Türk Harb-İş Sendikası olarak bizler, teşkilatlı olduğumuz askeri fabrika ve tersanelerimizde iş barışını tesis etmek ve üyelerimizin hakkını korumak adına elimizden gelen tüm gayreti gösterirken böylesi durumların yaşanması bizleri üzmektedir. Bırakın artık ayın sonunu, ortasını dahi getirmekte zorlanan üyelerimizin bir de işten çıkarılmalarla karşı karşıya kalması, izah edilebilir bir durum değildir” dedi.

“Arkadaşlarımızın sendika olarak her zaman yanında olmaya devam edeceğiz”

Başkan Akçer son olarak, “Şimdi sizlere soruyorum? Tüm sosyal faaliyetlerini bir kenara bırakan üyelerimiz, evlerini nasıl geçindireceğini düşünmenin yanında bir de ‘İşten çıkarılırsam ne yaparım?’ diye mi düşünecek? Göğsümüzü kabartarak milli savunma sanayide harikalar yaratan, ‘Bana ihtiyacı olana değil benim ihtiyacım olan devletimize hizmet ederim’ diyerek varını yoğunu ortaya sererek çalışan üyelerimiz, ülkemizin teminatı olan evlatlarını okula gönderirken cebine nasıl harçlık koyacağını mı düşünecek? Dengeli beslenmeyi bir kenara bırakın, son zamanlarda sadece karnını doyurmak için çabalayan milli savunma sanayimizin görünmez kahramanları olan üyelerimiz, şimdi de işlerinden olma korkusuyla mı işlerinin başına geçecek? Üyelerimiz milli savunma sanayimizin yüzde 100 yerli ve milli olması için nereden ve nasıl bir motivasyon kaynağı bulup çalışacak? Buradan devletimizin yetkililerine ve ilgililerine seslenmek istiyoruz: Bunca sorun ve sıkıntılarla uğraşan üyelerimiz, bir de işten çıkarılma ihtimaliyle yıpranmasın. Alınan bu kararlar bir kez daha gözden geçirilsin ve ülkesi için çalışan, evlatlarının geleceği için çabalayan bu milletin evlatları, bir de bu şekilde mağdur olmasın. Arkadaşlarımızın sendika olarak her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Yapılan fesih tebliğini ilk duyduğumuz andan itibaren arkadaşlarımızla birlikte, kendilerinin isteği doğrultusunda hareket ettik ve yol haritasını birlikte belirledik. Bundan sonraki süreçte de arkadaşlarımızla birlikte yürüyeceğiz” diyerek açıklamalarını tamamladı.

Haber: Serap DURUKAN

 


HAYDİ GÖLCÜK, MİLLİ HEYECANI HEP BİRLİKTE ANITPARK'TA YAŞAMAYA

İlçemize Fakülte ve Sinema yakışır VATANDAŞLAR İZMİT YERİNE GÖLCÜK’Ü TERCİH ETSİN

Buğday Tanesi Engelsiz Sosyal Yaşam ve Eğitim Köyü’nde GÖLCÜKLÜ ÖZEL ÇOCUKLAR SEBZE VE AROMATİK BİTKİ YETİŞTİRİYOR

BBP Gölcük İlçe Başkanı Şahin Akpınar, “EMEKLİLERİMİZİ VE MEMURLARIMIZIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEK BİR ZAM BEKLİYORUZ”

Çocuklar KO-MEK’te yaz kursları başlıyor

İHH İnsani Yardım Vakfı Gölcük Temsilcisi Ahmet Bilgin, “KERMES GELİRİMİZİ FİLİSTİN VE BİRÇOK HAYIR PROJEMİZDE KULLANDIK”

Parıltan İyilik Hareketi Kurban Bayramında 70 Aileye Et Dağıttı

CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı, ‘EKONOMİDE YAPILAN YANLIŞLARIN FATURASI HALKTAN KESİLMEMELİ’

Yüzbaşılar Köprülü Kavşağın duvarları yazılar ile kirletildi TEMİZLENMESİ İSTENİYOR

Türkiye’de ilk olacak Sakathane’nin temeli atıldı

İzmit Belediyesi Karadenizliler Mahallesi’nde TALEPLERİ DİNLEDİ

Başkan Sezer Gazileri ziyaret etti ‘GAZİLERİMİZ HER ZAMAN BAŞIMIZIN TACI OLACAK’

Karnesini alan teleferiğe koştu

Değirmendere 17 Ağustos Mezarlığı’nda kırık muslukların yenilenmesi isteniyor BİNLERCE LİTRE SU BOŞA AKIYOR

Cam Atıkları Geri Dönüşüm İçin Toplanıyor

Seyrek Plajı yaza hazır

Gebze Millet Bahçesi iç yollarında yoğun çalışma

Kocaelispor, Pedrinho’yu kadrosuna kattı

Kartingte 3. Ayak Körfez'de

HAYDİ GÖLCÜK, MİLLİ HEYECANI HEP BİRLİKTE ANITPARK'TA YAŞAMAYA

Ford Otosan Fabrikası Bakıma Giriyor O TARİHLER ARASINDA ÜRETİM YAPILMAYACAK

Türk Büro – Sen Gölcük İlçe Temsilcisi MERTCAN AYIKOL OLDU

Vali  Yavuz,  Sahil Güvenlik Komutanlığının Kuruluş Yıl Dönümünü kutladı

YENİ GÖLCÜK NECATİ ÇELİK DEVLET HASTANESİ’Nİ İNCELEDİLER

Büyükşehirden Şevketiye’ye iki çeşme

Tarıma can veren sulama kanalları temizleniyor

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’nde ÇOCUK PSİKİYATRİ UZMANI GÖREVE BAŞLADI

KO-MEK’in bu kursları çocuklarımızın geleceği için

Beyaz Kalplerde waffle ile kahve günü

Vatandaşların Kurban kesimi için tercisi modern mezbaha oldu

Yükleniyor

Yüzbaşılar Köprülü Kavşağın duvarları yazılar ile kirletildi TEMİZLENMESİ İSTENİYOR

Değirmendere 17 Ağustos Mezarlığı’nda kırık muslukların yenilenmesi isteniyor BİNLERCE LİTRE SU BOŞA AKIYOR

Çocuklara sevindirici haber geldi, DEĞİRMENDERE AQUAPARK BAYRAMDA AÇILIYOR!

Değirmendere sahiline dekoratif aydınlatma

Bankların üzeri ayak izleri ile kirlenmiş durumda TEPKİ ÇEKEN GÖRÜNTÜ

Temizlik İşleri gece mesaisinde Değirmendere’deydi

Değirmendere’de yamuk direk düzeltilmeli

ÖZBAŞ “HİÇ BATMAYACAK O GÜNEŞ!”

Şehit Deniz Akdeniz Üstgeçidi’nde paslanmalar her geçen gün büyüyor GEÇ KALINMADAN ÖNLEM ALINMALI

Değirmendere sahili yürüyüş yolunda ONARIM ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

Büyükşehir’den bayramda mezarlıklara ücretsiz ulaşım

AYDOĞDU, “EN GÜVENLİ YATIRIM LİMANININ ALTIN OLDUĞUNUN GARANTİSİNİ VERİYORUZ”

Bayramda 4 gün boyunca ücretsiz ulaşım

Gölcük’te Bayram Pazarı 19 mayıs Caddesinde kuruldu KOCAMAN, ‘ALIŞVERİŞLERİMİZİ ESNAFLARIMIZDAN YAPALIM’

KOTO’DAN ‘GİRİŞİMCİLİK DESTEK PROGRAMI’ TOPLANTISI

Gölcük Seyyar Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Şahin Temel, “KÖRFEZ CADDESİNE BAYRAM PAZARI KURMAYACAĞIZ”

KSO Başkanı Zeytinoğlu cari denge, işgücü verileri ve sanayi üretim endeksini değerlendirdi

Başkan Bulut’tan ‘ihracat rekortmenlerine’ kutlama

İzmit Belediyesi’nden Teknoloji Geri Kazanım Projesiyle YARIM MİLYON TASARRUF!

İMRE, “MEMUR VE EMEKLİSİ ENFLASYON ALTINDA EZİLMEYE DEVAM EDİYOR”

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 38 33 2 3 66 102
2.Fenerbahçe 38 31 1 6 68 99
3.Trabzonspor 38 21 13 4 19 67
4.İstanbul Başakşehir 38 18 13 7 14 61
5.Kasımpaşa 38 16 14 8 -3 56
6.Beşiktaş 38 16 14 8 5 56
7.Sivasspor 38 14 12 12 -7 54
8.Alanyaspor 38 12 10 16 3 52
9.Rizespor 38 14 16 8 -10 50
10.Antalyaspor 38 12 13 13 -5 49
11.Gazişehir Gaziantep 38 12 18 8 -7 44
12.Adana Demirspor 38 10 14 14 -7 44
13.Samsunspor 38 11 17 10 -10 43
14.Kayserispor 38 11 15 12 -13 42
15.Hatayspor 38 9 15 14 -7 41
16.Konyaspor 38 9 15 14 -13 41
17.Ankaragücü 38 8 14 16 -6 40
18.Fatih Karagümrük 38 10 18 10 -3 40
19.Pendikspor 38 9 19 10 -31 37
20.İstanbulspor 38 4 27 7 -53 16
1.Galatasaray 38 33 2 3 66 102
2.Fenerbahçe 38 31 1 6 68 99
3.Trabzonspor 38 21 13 4 19 67
4.İstanbul Başakşehir 38 18 13 7 14 61
5.Kasımpaşa 38 16 14 8 -3 56
6.Beşiktaş 38 16 14 8 5 56
7.Sivasspor 38 14 12 12 -7 54
8.Alanyaspor 38 12 10 16 3 52
9.Rizespor 38 14 16 8 -10 50
10.Antalyaspor 38 12 13 13 -5 49
11.Gazişehir Gaziantep 38 12 18 8 -7 44
12.Adana Demirspor 38 10 14 14 -7 44
13.Samsunspor 38 11 17 10 -10 43
14.Kayserispor 38 11 15 12 -13 42
15.Hatayspor 38 9 15 14 -7 41
16.Konyaspor 38 9 15 14 -13 41
17.Ankaragücü 38 8 14 16 -6 40
18.Fatih Karagümrük 38 10 18 10 -3 40
19.Pendikspor 38 9 19 10 -31 37
20.İstanbulspor 38 4 27 7 -53 16