Tarih: 06.06.2021 12:12

Gölcüklü Hafta sonu nefes aldı YALI EVLERİ ŞAHANE

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük Belediyesi’nin son dönemde hayata geçirdiği en önemli prestij projelerinin başında gelen Değirmendere Tarihi Yalı Evleri kaliteli hizmetleriyle vatandaşların ilk tercih noktası oluyor. Gölcüklüler hafta sonu Değirmendere Yalı Evleri’ne gelerek, adeta bu zorlu süreç sonrası nefes aldı.

Adeta bir Çekim Merkezi

Gölcük Değirmendere Sahili’nde aslına sadık kalınarak yeniden yapılan Tarihi Yalı Evleri, ilçenin çekim merkezi olurken, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Gölcük Değirmendere Yalı Evleri, ‘Tarih Koridoru´ projesi kapsamında restore edilerek yeniden gün yüzüne çıkarıldı. Kültür ve Tabiat Varlıkları Kurulu tarafından alınan onayın ardından aslına uygun olarak restore edilen 12 bina ve cami eski görüntüsünden kurtarılarak, sosyal yaşam alanı haline getirildi. Restore edilen binaların, restoran, kafe, butik otel, sanat galerisi, seramik atölyesi gibi sosyal ve kültürel etkinliklere de ev sahipliği yapıyor.

Yapılan yeni değişiklikler vatandaşların beğenisini topluyor

Değirmendere Yalı Evleri Pandemi de uygulanan sokağa çıkma yasaklarının ardından adeta çiçek açtı. Yalı Evleri’nde hem iç hem dış mekanda yapılan değişiklikler, gelen vatandaşları adeta büyülüyor. Sanat Dolu çalışmalarla mekanı güzelleştiren GÖLAŞ Yetkilileri görsel olduğu kadar kurumsallık ve hizmet kalitesinden de ödün vermeden, tüm misafirlere güleryüzlü hizmet sunuyor.

Başkan Sezer Yalı Evleri’ni övmüştü

 Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer’de geçtiğimiz yıllarda yaptığı açıklamada Yalı Evleri’nin Gölcük adına çok değerli bir proje olduğunu belirterek, ‘Ali Yıldırım Sezer, “Yalı evleri, Değirmendere sahilinin hemen yanı başında bulunuyor. Otelde kaldığınız zaman denizi seyretme imkanınız bulunuyor. ‘Güneşin en güzel battığı yer neresi’ diye soranlara ben ‘Burasıdır’ diye cevap veriyorum. Ben misafirlerimizi bu manzarayı ve bu tarihi dokuyu görmeye davet ediyorum. Burada kültürel etkinlikler yapmayı da planlıyoruz. Tarihin ve kültürün bir arada yaşatıldığı bir mekan olacağına inanıyoruz” demişti.

İlçemiz turizmine önemli katkı sağlıyor

Sadece Değirmenderelilerin değil bölgemizden de birçok vatandaşı kendisine çeken Yalı Evleri, ilçemiz turizmine de önemli katkı sağlıyor. İçinde bulunduğumuz yaz aylarında yasakların uygulanmadığı günlerde Değirmendere Yalı Evleri ilçemizin en çok tercih edilen noktalarının başında olacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —