Tarih: 05.12.2018 12:10

Gölcüklü kadınlar Anıtpark’ta bir oldu

Facebook Twitter Linked-in

Ülkemizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının Verilmesinin 84. Yıl Dönümü kutlamaları, dün tüm yurtta olduğu gibi, Gölcük’te de coşkuyla kutlandı. Gölcük Belediye Kadın Meclisi tarafından organize edilen Atatürk Anıtı’na çelenk sunma program yağan yoğun yağmura rağmen gerçekleştirildi.

 Yağmur programı etkilemedi

Gerçekleştirilen programa Gölcük Kent Konseyi Başkanı Metin Şentürk, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Lütfü Yılmaz, İlçe Turizm Birlik Müdürü Ayşe Dışpınar, Kadın Meclisi Başkanı Nurten Turnalı ve yönetimi, siyasi parti ilçe başkanları, kadın kolları başkanı ve yönetimleri, muhtarlar ve çok sayı da bayan katılım gösterdi. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ve Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başladı.

 Turnalı, ‘Seçme ve seçilme hürriyetine sahip olması kadınlarımıza verilen değerin en güzel örneğidir’

Anıtpark’ta gerçekleşen törende ilk konuşmayı, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Turnalı yaptı. Turnalı, “Tarihimiz boyunca devlet idaresinde, çalışma hayatında ve aile içinde etkin  bir yer tutan kadim kültürümüzün şekillenmesinde, eğitimde, istihdamda, karar alma ve yönetim mekanizmalarında büyük bir görev üstlenen Türk Kadınına Cumhuriyet döneminde siyasi hayatta hak ettiği rolü üstlenme imkanı tanınmış, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde dünya geneline göre oldukça erken bir tarihte kadınlarımız seçme ve seçilme hakkına kavuşmuşlardır. 5 Aralık 1934 tarihinden bu yanan kadın hakları günü olarak kutlanmaktadır. Seçme ve seçilme hürriyetine sahip olması kadınlarımıza verilen değerin en güzel örneğidir. Kadınlarımız bugün eğitimden sağlığa, ticaretten bürokrasiye, sanattan spora her alanda büyük başarılara imza atmıştır. Kadın yaşayan bir toplumun, bir milletin en temel ögelerindendir. Erkeği ve çocuklarıyla o toplumun içinde binlerce yıl geriden gelen bir yaşamı beraber şekillendirmiş ve gelecekte de yaşamın şekillendirilmesini sağlayacak en önemli unsurdur. Türk Kadını geçmiş yüzyıllardan yaşadığımız çağa kadar üzerine düşen bütün görevleri başarıyla yerine getirmiştir. Önümüzdeki yerel seçimlerde de kadına verilen bu önemin hep var olacağı kanaatindeyim. Bu duygularla varlıkları ile ellerinin değdiği her yeri, her şeyi değiştiren, güzelleştiren, yaşanılır kılan tüm kadınlarımızın 5 Aralık Türk Kadınına Seçme ve Seçilme hakkı verilişinin 84. Yıldönümünü kutluyor, kurtuluş savaşında ve sonrasında Türk Kadınının adını dünyaya duyuran ebediyete intikal etmiş kadınlarımızı da minnet ve şükranla anıyor, saygılarımı sunuyorum’ dedi.

Şentürk, ‘Kadınlar toplumun en değerli ögesidir’

Törende Turnalı’dan sonra konuşma yapan Gölcük Kent Konseyi Başkanı Dr. Metin Şentürk, Kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesinin 84. yılını kutladığını belirterek, kadınların günümüz dünyasında her alanda yer aldığının altını çizerek, bu sayının her geçen gün daha çok artması dileğinde bulunarak, kadınların seçme ve seçilme hakları gününü tebrik etti. Konuşmalar sonrasında yağmur altında gerçekleşen tören toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —