Tarih: 13.02.2023 13:15

Gölcüklü Kadınlar bu sefer depremzedeler için seferber oluyor HER İLMEK DEPREMZEDELER İÇİN

Facebook Twitter Linked-in

Gölcüklü Kadınlar bu sefer depremzedeler için seferber oluyor

HER İLMEK DEPREMZEDELER İÇİN

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7. ve 7.6 şiddetindeki iki büyük depremde etkilenen 10 il için ilçemiz seferber olmuş durumda. Gölcük Belediyesi’nin organizesinde deprem bölgesine gönderilen yardım Tırlarının ardından, Gölcüklü kadınlar deprem bölgesine gönderilmek üzere atkı vere örmeye başladı. 

Ürünler Çarşamba günü gönderilecek

6 Şubat’ta Kahramanmaraş Merkezli meydana gelen 2 büyük deprem sonrası depremzedelerin yaralarını sarmak için harekete geçen Gölcük halkı farkını ortaya koymuş ve ilk günden beri bölgeye gönderilen yardım tırlarına destek oldular. Gölcük Belediyesi Sanata Galesi Sorumlusu Naz Camkıran liderliğinde Kent konseyi eğitmenleri Fatma Gümüş, Arzu Sarıer Koç, Selma Cebeci, Sevil Adıyaman, Zeynep Çoban Gülnar ve gönüllü kadınlar deprem bölgesine gönderilmek üzere atkı ve bere örmeye başladılar. Örgü atkı ve berenin yanı sıra polar, bere ve boyunluk da diken gönüllü eğitmenler ayrıca bebek battaniyesi ve türbanlı bayanlar için etek dikiyorlar. Gönüllü eğitmenler hazırladıkları ürünleri Çarşamba günü bölgeye göndereceklerini ifade ettiler.

Birçok kadında evden destek oluyor

Kent Konseyi eğitmenleri ve gönüllüler deprem bölgesine gönderilmek üzere sanat galerisinde atkı bere örüyorlar. Kendi imkanlarıyla aldıkları yünler ile durmaksızın atkı ve bere ören kadınlar, ayrıca polar boyunluk ve bere dikerek hazırlık yapıyorlar. Sanat Galerisi’nde örgü ören eğitmenler ve gönüllülerin yanı sıra birçok gönüllü kadın da evlerine aldıkları yünler ile evlerinde ördükleri atkı bereleri toplu olarak getiriyor. Atkı ve boyunluğun yanı sıra bölgede büyük sıkıntı yaşayan kapalı bayanlar için etek diktiklerini ifade eden Kent Konseyi Eğitmenleri ayrıca vatandaşlar tarafından getirilen Tülbent ve seccadenin de oldukça fazla olduğunu ifade ettiler. Çarşamba ya da perşembe bütün malzemeleri toplayıp göndermeyi planladıklarını ifade eden eğitmenler kendilerinin bizden yün almak yerine kendi imkanlarıyla yün alarak atkı, bere örüp getiren vatandaşında çok fazla olduğunu ve hepsine çok teşekkür ettiklerini ifade ettiler.

‘Bölgedeki çocuklarımız için oyuncak dikmeyi düşünüyoruz” 

İlk etapta soğuktan korunmaları için depremzedelere atkı bere ve boyunluk ördüklerini ve diktiklerini ifade eden Kent Konseyi Eğitmenleri ilerleyen dönemlerde de bölgedeki çocuklar için oyuncak dikeceklerini ifade ettiler. Eğitmenler yaptıkları açıklamada, “İlk etapta hazırlığımızı soğuktan korunmak için yaptık ve atkı, bere ve boyunluk örerek ve dikerek bölgeye göndereceğiz. Soğuğun dışında bölgedeki çocukların psikolojilerini de düşünerek çocuklarımız için oyuncak dikmeyi düşünüyoruz” dediler. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —