Tarih: 03.09.2018 14:11

Gölcüklü kasaplar şarbon konusunda konuştu İÇİNİZ RAHAT OLSUN

Facebook Twitter Linked-in

Gölcüklü kasaplar şarbon konusunda konuştu

İÇİNİZ RAHAT OLSUN

Geçtiğimiz aylarda Gölcük Hasaneyn Mahallesi’nde ortaya çıkan ve büyük panik yaratan şarbon şimdide Ankara ve İstanbul illerinde ortaya çıkması vatandaşları tedirgin ederken Gölcüklü kasaplar Şarbon virüsü hakkında görüşlerini dile getirerek kasaplarının şarbon konusunda güvenilir olduğunu ifade ederek Gölcüklü vatandaşların içlerinin rahat olmasını ifade ettiler.

Öz, “Et alacak olan vatandaşların güvenilir ve bildikleri kasaplardan alışveriş yapmalarında dikkat etmesi gerekiyor”

Öz Kasap işletmecisi Nizamettin Öz, “ Bu yıla kadar Gölcük’te şarbon Virüsüne ne rastladım nede duydum. Kurban Bayramı’ndan kısa bir süre önce Hasaneyn’de ortaya çıkan şarbon Virüsüne bizde çok şaşırdık. Neyse ki şarbon Virüsü’ne kısa sürede müdahale edildi ve virüs ortadan kalktı derken şimdi de Ankara ve İstanbul’da Brezilya’dan gelen hayvanlarda şarbon virüsünün çıkması aslında durumun daha ciddi boyutlarda olduğunu gösteriyor. Bu nedenle et alacak olan vatandaşların güvenilir ve bildikleri kasaplardan alışveriş yapmalarında dikkat etmesi gerekiyor. Gölcük halkı bu konuda çok şanslı, Öz Kasap olarak biz kendi çiftliğimizde yetiştirdiğimiz hayvanları veteriner kontrolünden geçirdikten sonra Gölcük Mezbahanesi’nde kesildikten sonra dükkanımıza getiriyoruz, işliyoruz ve müşterilerimize güvenli bir şekilde sunuyoruz. Gölcük’te Öz Kasap olarak 49 senedir Saygıdeğer Gölcük halkına hizmet vermekteyiz ve güvenle etlerimizi tüketebilirler” dedi.

Tan, “Tan Et olarak denetimleri tam yapılmış ve Gölcük Mezbahanesinde kesilmiş etlerin satışını yapmaktayız”

Tan Et Alpaslan Tan, “ Bu zamana kadar Gölcük’te hiç duymadığımız şarbon virüsü bu yaz Hasaneyn’de bir anda ortaya çıktı ve büyük panik yarattırdı. Gölcüklü vatandaşların da şarbon virüsü konusunda fazla bilgi sahibi olmadığı için oldukça sıkıntı yaşadılar ama kısa sürede sorun çözüldü ve vatandaşların bu konuda içleri rahat olsun. Zaten şarbon virüsü et pişirildikten sonra bir zararı olmadığını biliyorum. Ama ete temas edildiği zaman herhangi bir yaraya temas etmesi halinde virüs bulaşıyor. Erken müdahale edildiği zaman hastalık kısa sürede tedavi edilirken geç kalındığı zaman durum ciddi olabiliyor. Bu nedenle et akacak olan vatandaşların güvenilir adreslerden alışveriş yapmalarını tavsiye ediyoruz. Tan Et olarak denetimleri tam yapılmış ve Gölcük Mezbahanesinde kesilmiş etlerin satışını yapmaktayız” dedi.

Tan, ‘Hiçbir zaman olumsuz bir sorunla karşılaşmadık’

Kasap Fikret’in sahibi Fikret Tan, “Şarbon bir insana bulaşması ile birlikte eğer erken teşhis olmazsa öldürücü bir hastalığı var. Bizlere et kestiğimiz her yerden sağlık raporları geliyor. Mezbahanede kesimden sonra yetkili ekipler hayvanın organlarını kontrol ediyor, eğer sağlığa zararlı bir ürün tespit ederlerse hemen o ürünü imha ediyorlar. 1972 yılından beri kasap işiyle uğraşıyorum. Hiçbir zaman olumsuz bir sorunla karşılaşmadık. Hiçbir zaman dışarıdan etimi almam. Müşterimizin memnuniyeti ve sağlığı için sağlık raporu onaylı ürünler satıyoruz” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —