Tarih: 16.05.2022 14:56

Gölcüklü Ünlü Mizah Yazarı Kemal Kenan Ergen hayatını kaybetti SANAT DÜNYASI ŞOKTA

Facebook Twitter Linked-in

Gölcüklü Ünlü Mizah Yazarı Kemal Kenan Ergen hayatını kaybetti

SANAT DÜNYASI ŞOKTA

Mizah yazarı ve senarist Kemal Kenan Ergen, kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti. Ergen’in cenazesi bugün İkindi namazına müteakiben Değirmendere Merkez Camii’nde kılınarak, Değirmendere Mezarlığı’na defnedildi.

Birçok önemli eserde iz bıraktı

Bir süre önce geçirdiği kalp krizinden, rahatsızlığı devam eden usta Mizahçının  vefa haberi sanat dünyasında da şok etkisi yarattı. Kemal Kenan Ergen ya da mizah çevrelerinde bilinen adıyla ‘Kemken’, 1967’de Gölcük’te doğumluydu. Evli ve iki çocuk babası olan Kemal Kenan Ergen Mizah dergilerinde hikayeleri yayınlandı, ‘Tatlı Kaçıklar’ dizisinin senaryosunu yazdı. Cem Yılmaz ve Mazhar Alanson’un başrollerini paylaştığı ‘Her Şey Çok Güzel Olacak’ filminin senaryo ekibinde yer aldı. ‘Hayat Bilgisi’ adlı bir kitabı olan yazar, ‘Kahpe Bizans’, ‘Ömerçip’, ‘Hababam Sınıfı Askerde’ filmlerine de senarist olarak imza atmıştı, ‘Zaman Makinesi 1973’ filminin uygulayıcı yapımcılığını üstlenmişti.

Dualarla uğurlandı

Değirmendere Yüzbaşılar Mahallesi Sakinlerinde olan Kemal Kenan Ergen’in cenazesi bugün İkindi namazına müteakiben Değirmendere Merkez Camii’nde kılınarak, Değirmendere Mezarlığı’na defnedildi. Bizde Gazetemiz adına Merhum’a Allah’tan rahmet, başta aile yakınlarına, Sanat Camiasına ve dostlarına sabırlar dileriz.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —