Tarih: 02.05.2023 14:28

Gölcüklüler Battı-Çıktısını ve Metrosunu bekliyor TRAFİK ÇİLEYE DÖNÜŞTÜ

Facebook Twitter Linked-in

Gölcüklüler Battı-Çıktısını ve Metrosunu bekliyor

TRAFİK ÇİLEYE DÖNÜŞTÜ

İlçemizde D-130 Karayolu, İzmit Gölcük arası her gün sabah saatleri mesai sonları trafik adeta felç oluyor. Vatandaşlar Gölcük D-130 Karayolu üzerinde yapılması planlanan battı çıktının ne zaman hayata geçirileceğini merak ettiklerini söyledi.

Battı Çıktı Projesi acilen hayata geçirilmeli

Gölcük D-130 Karayolu üzerinde Donanma Işıkları ile İskele Yolu Işıkları arasında yapılması planlanan Battı Çıktı Projesi acilen hayata geçirilmeli. Çünkü her sabah saatleri ve mesai sonları İzmit Gölcük arası trafik adeta felç oluyor. Özellikle akşam 17.00 ila 18.30 saatleri arası oluşan trafik yoğunluğu sürücülere ve vatandaşlara illallah dedirtiyor. Vatandaşlar Gölcük’e yapılması planlanan, hatta bir dönem projesi onaylandı denilen Battı-Çıktı’nın ne zaman yapılacağını merak ediyor. Vatandaşlar özellikle yapılacak olan Battı Çıktı ile Mobil Mevkii’nde meydana gelen kazaların önüne geçileceği için projenin en kısa zamanda hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Metro ne zaman gelecek?

Vatandaşlar ayrıca Gölcük İzmit arasına Metro ya da Tramvay projesi yapılmasını istiyor. Oluşan trafik yoğunluğuna çare olacağını düşünen vatandaşlar bu konuda Gölcük’ün es geçilmemesi gerektiğini belirtiyor. Bazı vatandaşlar, ‘Gölcük İzmit arasında oluşan trafiğin görülmemesi çok ilginç. Büyükşehir Belediyesi daha az ihtiyaç duyulan yerlere tramvay getirirken, Gölcük İzmit arasına hala ne metronun ne de tramvayın sözü ediliyor. Yıllar önce Gölcük’e Metro yapılacağını, hatta projenin ihalesinin onaylandığı şeklinde haberler görmüştük. Fakat o günden sonra konuyla ilgili ne bir gelişme ne de bir çalışma oldu. Büyükşehir Belediyesi bu projeyi hayata geçirecek mi bunun bilgilendirilmesinin yapılmasını istiyoruz’ dediler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —