Tarih: 30.11.2021 12:12

Gölcüklüler Martı Scooter istiyor

Facebook Twitter Linked-in

Gölcüklüler Martı Scooter istiyor

Birçok ilde yaygın şekilde kullanılan martı scooter, geçtiğimiz yıl Ekim ayı itibariyle Kocaeli’de de kullanılmaya başlanmıştı.  Kısa mesafelere kolay ulaşım sağlayan Martı Scooter’ı Gölcüklülerde istiyor.  

Ekim 2020’de hayata geçmişti

Geleneksel ulaşım araçlarının verdiği zararın önüne geçen bir sistemle çalışan ve yerli üretim özelliği ile ön plana çıkan Martı Scooter’ı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl Ekim ayında tanıtımı yapılmış ve ilk etapta 200 adet Martı Scooter pilot bölgelerde hayata geçirilmişti. Aradan geçen zaman içerisinde ilçemizde hala hizmet vermeye başlayan martı Scooter’in artık Gölcük’te de olmasını isteyen vatandaşlar yetkilere seslenerek Gölcük’ün önemli caddelerinde de Martı Scooter istasyonları kurulmasını istediklerini ifade ettiler.

“Gölcük genelinde de Martı Scooter’ların olması istiyoruz”

Elektrikle çalışan ve düşük karbon salınımıyla çevreyi koruyan Martı Scooter Kocaeli’de ilk olarak Sekapark içerisinde, İzmit merkez Yürüyüş Yolunda, Yahya Kaptan Mahallesi’nde ve Başiskele sahilinde uygulanmıştı. Aradan geçen süre zarfında hala Gölcük’te hayata geçmeyen martı Scooter’lerin artık Gölcük’te de olmasını istediklerini ifade eden vatandaşlar, “ Martı Scooter çok güzel bir uygulama ve bir seneden fazladır İzmit sokaklarında kullanırken Gölcük’e neden bu süre zarfında hala gelmedi merak ediyoruz. Gölcük genelinde de Martı Scooter’ların olması istiyoruz” diyerek yetkililere seslendiler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —