Tarih: 31.05.2019 14:23

Gölcüklüler Ramazan’ı mutlu geçirdi BAYRAMA UMUTLULAR

Facebook Twitter Linked-in

Gölcüklüler Ramazan’ı mutlu geçirdi

BAYRAMA UMUTLULAR

Ramazan ayının son günlerini yaşadığımız bugünlerde Gölcüklülere Ramazan ayını ve yaklaşan bayram hakkındaki düşüncelerini sorduk. Gölcüklüler Ramazan ayını güzel ve huzurlu geçirdiklerini ifade ederken, bayram içinde umutlu olduklarını belirttiler.

Pektaş, “Şimdiden tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı kutluyorum”

Faruk Pektaş, “Ramazan ayı benim için çok güzel geçti. Mutlu ve sağlıklı bir şekilde Ramazan ayını orucumu tutarak geçirdim. Çocukluğumdan beri her sene aksatmadan orucumu tuttum. Torunlarımla birlikte güzel ve mutlu bir bayram geçirmeyi diliyorum. İnşallah bu Ramazan Bayramı mutlu, sağlıklı ve huzurlu bir şekilde geçer. Şimdiden tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

Akdoğan, “Oruç Allah’ın bize vermiş olduğu bir lütuftur”

Recep Akdoğan, “ Ramazan Ayı çok güzel geçti. Bana göre her Müslüman’ın oruç tutması gerekiyor. Çünkü oruç bütün vücuda iyi gelen bir ibadettir. Özellikle diyabet hastalarının oruç tutması çok faydalıdır. Oruç bütün hücreleri yenilediği için çok faydalıdır.  Oruç Allah’ın bize vermiş olduğu bir lütuftur. Gölcük askeri bir bölge olduğu için çok bir heyecan göremiyorum. Ben Zonguldak Ereğliliyim ve bizim oralarda bayram heyecanı daha bir güzel yaşanır. Gölcük’e yabancı için mi bilmiyorum hiçbir bayram heyecanı göremedim. Gölcüklüler daha çok bayram gelse de tatile gitsek düşüncesindeler.  Tüm İslam aleminin Ramazan bayramını en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

Açay, “Ben bu sene Ramazan Ayını çok güzel geçirdim”

Ferit Açay, “ Ramazan Ayı bu sene oldukça serin geçti. Ramazan paylaşma ve Müslümanlığı bilmek ve açları anlama ayıdır. Ben bu sene Ramazan Ayını çok güzel geçirdim. Orucumu çok rahat tuttum, ibadetlerimi elimden geldiği kadar yerine getirdim. Gölcük’te bayram heyecanı diye bir şey göremedim. Çocuklar olduğu için heyecanlı gibi gözüküyoruz. Genel olarak bakıldığı zaman çocuklar en çok mutlu olan. Allah sağlık ve uzun ömürler versin ki daha nice bayramlar yaşayalım” dedi.

Türk, “7 yaşından beri orucumu tutuyorum”

Ahmet Tunç Türk, “Ramazan ayı benim için çok güzel geçti. 7 yaşından beri orucumu tutuyorum. Şeker hastası olduğum halde orucumu tutmayı bırakmadım. Ramazan ayında ibadetlerimi de gerçekleştirdim. Bayram hazırlıklarına da şimdiden başladım. Küçük torunlarıma hediyelerini de aldım. Şimdiden tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı kutluyor, nice sağlıklı ve huzurlu bayramlar diliyorum” dedi.

Koçak, “Bizim çocukluğumuzda bayrama bir hafta kala heyecan başlardı”

Baki Koçak, “ Ramazan Ayı güzel ve serin başladı ama son iki üç gündür sıcaklar biraz zorladı.  Ben kaynak ustasıyım ve biraz zorlandım ama orucumu bırakmadım.  Elimden geldiği kadar ibadetlerimi yerine getirmeye çalıştım. Eski bayram heyecanları kalmadı. Bizim çocukluğumuzda bayrama bir hafta kala heyecan başlardı. Anne babamız ayrı, biz ayrı heyecan yaşardık. Şimdi bakıyorum da o heyecan kalmadı. Buna rağmen şimdiden tüm İslam Aleminin Ramazan Bayramını kutluyorum” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —