Tarih: 21.04.2021 12:54

Gölcüklülere “Pandemi de Ramazan Ayınız nasıl geçiyor” dedik AH DİYE İÇ ÇEKTİLER

Facebook Twitter Linked-in

Gölcüklülere “Pandemi de Ramazan Ayınız nasıl geçiyor” dedik

AH DİYE İÇ ÇEKTİLER

İçinde bulunduğumuz Ramazan Ayı Covid- 19 Pandemisi nedeniyle yapılan kısıtlamalar nedeniyle biraz buruk geçiyor. Gazetemiz olarak Gölcüklülere Pandemide Ramazan Aylarının nasıl geçtiğini sorduk. Aldığımız tek cevap ise “o eski Ramazanları özlüyoruz” oldu.

Yavuz, “Bu pandemi geleneklerimizi aldı götürdü”

Yılmaz Yavuz,  “Eski Ramazanlar’ı bu sene daha da arar olduk. Ne gündüzün tadı var nede İftarların. Bizim çocukluğumuz ve gençliğimizde kalabalık iftar sofraları olurdu. 3 sene öncesine kadar da bu geleneğimizi sürdürdük ama bu pandemi geleneklerimizi de aldı götürdü. Bu sene Ramazan’dan da hiçbir şey anlamadık. İftar sofralarımızı kalabalık olduğu zaman neşeyle iftarımızı yapardık. Şimdi aile halkı ile iftarımızı yapabiliyoruz. Ne eşimizi dostumuzu akrabalarımızı iftarda ağırlayabiliyoruz ne de iftar davetlerine katılabiliyoruz. Ramazan Bayramı’da en az Ramazan gibi tatsız geçecek bunu şimdiden görebiliyoruz. Dileriz önümüzdeki sene kalabalık iftar sofralarında bir arada oluruz ve bayramlarımızı neşeyle geçiririz” dedi.

Oğuz, “Bu sene iftar sofrasında sadece 3 kişi kaldık”

Şehmus Oğuz, “Bu pandemi bütün değerlerimizi aldı götürdü.  Uzun zamandır zaten sevdiklerimizle bir araya gelemiyorduk ama bunu Ramazanda daha derinden anladık. Ramazan ayı paylaşma ayıdır ama biz bir araya gelemiyoruz  ve iftar sofralarında buluşamıyoruz. Her sene kalabalık iftar sofralarında orucumuzu  açardık, bu sene iftar sofrasında sadece 3 kişi kaldık. Sevdiklerimizi sadece Ramazan’da değil 1 yıldan fazladır yüz yüze görmeyi özledik.  Dileriz bu pandemi en kısa sürede biterde o eski günlerimize döneriz” dedi.

Araç, “Her şeyin kıymeti yokluğunda belli olurmuş”

Davut Araç,  “Pandemi de Ramazanımız çok mahsun geçiyor.  Her şeyin kıymeti yokluğunda belli olurmuş. Bu Ramazan Ayında da sevdiklerimizle bir araya gelemeden  İftarımızı yapıyoruz. İftar ayı paylaşma ayıdır ama biz sevdiklerimizin ve kendi sağlığımız için sevdiklerimizden uzak durmaya çalışıyoruz. Pandeminin etkisiyle her şeyin kısıtlı yaşandığı günümüzde tek temennim ve dileğim bir an önce Covid’ ten tüm dünyanın kurtulması ve normalleşmeye bir an önce dönülmesidir. Sağlığımızı korumak için olmazsa olmazımız maske mesafe ve hijyen kurallarına uyalım” dedi.

Küçükerdoğan,  “Pandemi de Ramazanımız buruk geçiyor”

Arif Küçükerdoğan,  “Pandemi de Ramazanımız buruk geçiyor. Dostlarımızı akrabalarımızı  ifrata davet edemiyoruz, iftara gidemiyoruz. Biz Ramazan denildiği aman kalabalık iftar sofralarına alışık bir milletiz ama bu sene pandemi bu geleneğimizi aldı bizden. Şimdi o eski Ramazanları özler olduk. İftar sofralarının yanında ibadetlerimizi de gönlümüzce yapamıyoruz. Camilerde teravih namazlarında bir araya gelemiyoruz. Bu nedenle Teravih namazımızı kendimiz evimizde kılıyoruz. Bu pandemiden dolayı eski Ramazan tadımız yok. Dileriz en kısa zamanda bu pandemi illetinden kurtuluruz ve o eski neşeli kalabalık iftar sofralarında bir arada oluruz sevdiklerimizle” dedi.

Haber: Serap DURUKAN




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —