Tarih: 08.02.2023 11:59

Gölcük’te Balık fiyatları yüksek olsa da ilgi yoğun HAFTADA EN AZ İKİ GÜN BALIK YEMEYİ İHMAL ETMEYİN

Facebook Twitter Linked-in

İlçemizde Adnan Menderes İş Merkezi Balıkçılar çarşısında hizmet vermekte olan Rizeli Kardeşler Balık Lokantası işletmecisi Samet Balcı, balık piyasası hakkında bilgi verdi. Bu dönemde denizlerden balığın bol çeşitte fakat az çıkması nedeniyle fiyatların yüksek olduğunu, buna rağmen Gölcük’te balığa ilginin yoğun olduğunu ifade etti.

“Artan maliyetler balık fiyatlarını yükseltti”

Kış aylarında sofraların vazgeçilmez lezzeti olan ve Omega 3 açısından en zengin besin balığa ilgi Gölcük’te oldukça yoğun. Hem hava şartları nedeniyle balıkçıların fazla balığa çıkamaması hem de balığın denizlerden az çıkması nedeniyle bu dönemde balık fiyatlarının biraz yüksek olduğunu ifade eden Rizeli Kardeşler Balık Lokantası işletmecisi Samet Balcı, Balık piyasası hakkında yaptığı açıklamada, “Rizeli Kardeşler Balık Lokantası olarak Gölcük halkına en iyi hizmet vermek için çalışıyoruz. Bu dönemde balık fiyatları ne yazık ki bir miktar yükseldi. Bunu nedeni de hem hava şartları nedeniyle balıkçıların denize fazla açılamaması hem de denizden balığın az çıkması diyebiliriz. Tabi birde artan maliyetlerde balık fiyatlarını yükseltti” dedi.

Gölcük’te balığa ilgi yoğun

Bu dönemde en çok tercih edilen balıklar konusunda da bilgi veren Balcı, “Bazı balıklar her mevsim yenildiği gibi bazı balıkların belli dönemleri oluyor. Geçtiğimiz aylarda yoğun bir palamut sezonu geçirdik ve Palamut’un göç etmesiyle palamut sezonunu bitirdik. Şu anda yağlandığı için hamsi, İstavrit, Barbun, Mezgit ve Çinekopbu dönemde en çok tercih edilen balıklar diyebiliriz. Bunların dışında her mevsim tercih edilen balıkların başında çupra ve levrek geliyor. Tabi birde mezatta denk geldiğimiz zaman tezgahımıza getirdiğimiz balıklar oluyor. Bugün tezgahımızdaKaya Levreği ve Kalkan bulunuyor. Kaya Levreği de oldukça lezzetli bir balıktır ve güzel ilgi görüyor. Gölcük halkı zaten balığı oldukça seviyor. Bizlerde kendilerine en iyi hizmeti sunabilmek için çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

Balıklar kadar meze çeşitleri ve tatlıları da ilgi görüyor

Gerek çiğ balık olarak gerekse pişmiş gel al ve restaurant kısmı ile Gölcük halkına hizmet veren Rizeli Kardeşler Balık Lokantası balık çeşitleri kadar tatlı ve meze çeşitleriyle de yoğun ilgi görüyor. Günlük olarak birbirinden taze sebzelerle hazırlanan salata ve mezelerinin yanında fırın helva başta olmak üzere günlük olarak yapılan ayva tatlısı, kabak tatlısı ve soğuk helva oldukça yoğun ilgi görüyor.

Rizeli Kardeşler’de balık fiyatları

Hamsi 100 Lira, İstavrit 150 Lira, Çinekop 150 Lira, Mezgit 80Lira,  Tekir 150 Lira, Levrek 150Lira,  Çupra 140 Lira, Turna Mezgit 180 Lira, Sarı Kanat 300 Lira,  Dil Balığı 100 Lira, Palamut Tane 90 Lira, Alabalık Tane 35Lira,  İthal Uskumru 30Lira,  Norveç Somon 300Lira,  Kalkan 250Lira,  Kaya Levreği 170 Lira, Lüfer Tane 150Lira




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —