Tarih: 15.02.2019 12:39

Gölcük’te başarılı 9. Sınıf öğrencilerine İLKYARDIM SEMİNERİ VERİLDİ

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük’te başarılı 9. Sınıf öğrencilerine

İLKYARDIM SEMİNERİ VERİLDİ

Her yıl 28 Şubat Sivil Savunma Haftası etkinlikleri çerçevesinde ilçemizde bulunan tüm liselerin 9.  sınıflarının başarılı öğrencilerine yönelik verilen İlkyardım semineri KSO Dumlupınar Ortaokulu Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Yaklaşık 200 öğrenciye eğitim verildi

KSO Dumlupınar Ortaokulu Konferans Salonu’nda gerçekleşen seminere İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Projenin ilçe sorumlusu Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Nevzat Zorlu, Dumlupınar Ortaokulu Müdürü Orhan Temiz, projeye katılan okul müdürleri, Kocaeli İl Koordinatörü ve Magder Sorumlusu Hikmet Özduman, Farabi Mesleki ve  Teknik Anadolu Lisesi Sağlık Hizmetleri Alanı Öğretmeni Sevim Başaran ve yaklaşık 200 öğrenci katılım sağladı.

Seminer KSO Dumlupınar Ortaokulu Konferans Salonu’nda verildi

Her yıl düzenli olarak yürütülen Projenin bu sene ki ilçe sorumlusu Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Nevzat Zorlu oldu. Kocaeli İl Koordinatörü ve Magker Sorumlusu Hikmet Özduman koordinesinde yürütülen eğitimler kapsamında KSO Dumlupınar Ortaokulu Konferans Salonu’nda ilçemizde bulunan liselerin başarılı 9. Sınıf öğrencilerine Farabi Mesleki ve  Teknik Anadolu Lisesi Sağlık Hizmetleri Alanı öğretmeni Sevim Başaran tarafından ilk yardım eğitimi verildi.

Gülsuyu, “Geleceğimiz sizlersiniz”

KSO Dumlupınar Ortaokulu Konferans Salonu’nda gerçekleşen seminerde açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, “ Bugün burada böyle bir kalabalık öğrenci grubunu görmek beni oldukça mutlu etti. İlkyardımla ilgili olarak günümüzde değişen teknolojilerle beraber insanlar bilimselleşti ve yapıları değişti. Hepinizin çok sevdiğinizi düşündüğüm ünlü oyuncu Kemal Sunal biliyorsunuz uçakta geçirdiği kalp krizi sonucu vefat ettiği söylenmişti ama daha sonrasında Kemal Sunal’ın dili boğazına kaçtığı ve nefessiz kaldığı için vefat ettiği öğrenildi. Yani o sırada Kemal Sunal’ın yanında ilkyardım bilen biri olsaydı ne ilk müdahale yapılmış olsaydı belki de Kemal Sunal’ın hayatı kurtulacaktı. Yani bizim ilkyardım bilmemiz işte bu kadar önemli. Basit, düzgün ilk müdahaleleri bilmemiz gerekiyor. Yaşadığımız her ortamda her an her şey yaşanabilir. Bu nedenle ilkyardım konusunda bilinçli olmamız ile belki de o an bir kişinin hayatını kurtarabiliriz. Bildiğiniz gibi bizler 17 Ağustos depremini yaşamış bir ilçeyiz. Depremde birçok vatandaşımızı ilkyardım konusunda yetersiz olunduğu için hayatlarını kaybetti. Her biriniz önce kendiniz için, sonra çevreniz için bilinçli olmak zorundasınız. Bugün alacağınız eğitim konusunda çok şanslısınız. Bu eğitimler ciddi ücretler ödenerek alınıyor. Bizim amacımız ise sizlerin kaliteli bir şekilde yetişmeniz. Çünkü geleceğimiz sizlersiniz. Her biriniz bizler için ayrı ayrı değerlisiniz. Bugün alacağınız seminerin sizleri için oldukça faydalı olacağını düşünüyorum. Başarılı bir seminer geçirmenizin temenni ediyorum” dedi.

Seminerin sonunda öğrenciler sınavdan geçti

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu’ndan sonra seminere başlayan Farabi Mesleki ve  Teknik Anadolu Lisesi Sağlık Hizmetleri Alanı öğretmeni Sevim Başaran öğrencilere  İlk yardım, acil bakım önemi  ve ikisi arasındaki fark nedir gibi konular, motorlu taşıtlarda ilkyardım çantasında bulunması gereken malzemeler,  ilkyardımın temel uygulamaları olan koruma bildirme ve kurtarmanın önemi gibi konular anlatıldı. Seminerin bir sonraki kısmında öğrencilere uygulamalı ilk yardım teknikleri gösterildi. Seminerin sonunda öğrenciler sınavdan geçti ve seminer sona erdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —