Tarih: 25.08.2019 14:25

Gölcük’te bir ilk! KAVAKLI SANAYİ CAMİİ’NE ASANSÖR YAPILDI

Facebook Twitter Linked-in

Kavaklı Mahallesi’nde bulunan Sanayi Camii’ne yaşlı ve engelli vatandaşların camiye rahatlıkla çıkabilmeleri için asansör yapıldı. Sanayi Camii Derneği tarafından yapılan asansör 65 Bin Liraya mal oldu.

65 Bin liraya mal oldu

Sanayi Camii’ne gelen yaşlı ve engeli vatandaşların talepleri doğrultusunda Kavaklı Camii Derneği Başkanı Osman Kazan ve ikinci Başkan Hasan Uzunboy önderliğinde yaptırılan asansör 65 Bin Liraya mal oldu. Dernek tarafından toplanan bağış ve yardımlar ile yaptırılan asansör çok yakında hizmet vermeye başlayacak. Asansörün kurum aşamasının tamamlanmasını ardından üst kısmında engelli bireylerin rahatlıkla camiye girebilmeleri için asansör çıkışına rampa monte edildi. Asansör yaşlı vatandaşlar tarafından kullanılmaya başladı fakat tekerlekli sandalyeli vatandaşlar için henüz hazır olmadığı belirtildi.

Yaşlı vatandaşlar tarafından kullanılmaya başlandı

Yapım çalışmaların tamamlanmasına az kaldığını ifade eden Kavaklı Camii Derneği Başkanı Osman Kazan ve ikinci Başkan Hasan Uzunboy, “ Cemaatimizden gelen yoğun istek üzerine camimizin giriş kısmına asansör yaptırmaya karar verdik. Cemaatimizden gelen destek ve bağışlarla gerekli olan parayı toparlamamızla asansörümüzü yaptırdık. Asansörümüz bize 65 Bin Liraya mal oldu. Asansörümüz cemaatimiz tarafından oldukça beğenildi. Şu anda asansörümüzü yaşlı vatandaşlarımız kullanabiliyor ama engelli vatandaşlarımız için bir iki eksiklik var. En kısa zamanda onlarında tamamlanmasıyla asansörümüzü tamamen kullanıma açacağız. Destek veren herkese teşekkür ederiz “ dediler.

Asansör engelli bireyler tarafından oldukça beğenildi

Cami cemaatlerinden olan Gölcük Engelliler Deneği Yönetim Üyesi Muhammet Demir’de Sanayi Camii Derneği’nin yapmış olduğu bu çalışmadan dolayı çok mutlu olduğun ifade ederek Gölcük’te bulunan diğer camilerinde aynı şekilde yaşlı ve engelli vatandaşlar için asansör yaptırmalarını beklediğini ifade etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —