Tarih: 17.10.2022 09:53

Gölcük’te bu manzaralar son bulmalı

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük’te bu manzaralar son bulmalı

Gölcük genelinde bulunan ve görme engellilerin yönlerini bulmak için monte edilen kılavuz yollar duyarsız sürücüler tarafından engellenmeye devam ediliyor. Görme engelli bireyleri oldukça zor duruma sokan bu durumun Gölcük’te artık son bulması isteniyor.

Adresler farklı olsa da manzara aynı

İlçemizde Merkez Mahallesi Albay Burak Caddesi üzerinde bulunan kaldırım hemen hemen her gün duyarsız araç sahiplerinin park ettiği araçlar nedeniyle işgal ediliyor. Görme engellilerin yönlerini bulabilmeleri adına yapılan kılavuz yollarını engelleyen araçlar vatandaşlardan tepki çekerken, vatandaşlar bu tür görüntülerin sadece bu cadde üzerinde değil Gölcük genelinde olduğunu ifade ederek, sürücüleri daha duyarlı olmaya davet etti.

“Görme engelli vatandaşlarımıza birde bu şekilde biz engel olmayalım”

Konu hakkında düşüncelerini dile getiren vatandaşlar, “Ne yazık ki Gölcük genelinde bu ve buna benzer görüntüler ile karşılaşıyoruz. Kaldırıma park etmek başlı başına bir problemken birde kılavuz yolların engellenmesi bizleri daha da çok üzüyor. Normal bir insanın bile geçemeyeceği kaldırımdan görme engelli bir vatandaş nasıl geçsin? Gölcük’te bir park problemi var ve biz buna çözüm bulunmasını istiyoruz. Görme engelli vatandaşlarımıza birde bu şekilde biz engel olmayalım” diyerek araç sahiplerinin daha duyarlı olmalarını rica ettiler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —