Tarih: 06.11.2019 13:49

Gölcük’te dilenciler 19 Mayıs Caddesi’nden vazgeçmiyor

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük’te dilenciler 19 Mayıs Caddesi’nden vazgeçmiyor

İlçemizde birçok cadde ve sokakta gördüğümüz ve bir türlü önlem alınamayan dilencilerin en çok tercih ettiği yer 19 Mayıs Caddesi olmaya devam ediyor. Özellikle kucaklarında küçük çocuklar ile dilenen dilencileri en çok market önlerini tercih ettikleri gözlerden kaçmadı.

En çok market önlerini tercih ediyorlar

Yazın güneşi kışın yağmur ve soğuğuna aldırmadan cadde ve sokaklarda vatandaşlardan para dilenen dilencilerin bir türlü önlem alınamadı gibi sayıları da her geçen gün artıyor.  Özellikle ilçemizin en işlek caddesi olan 19 Mayıs Caddesi üzerinde bulunan marketlerin önlerini mesken tutan dilencilerin kucaklarında küçük bebekleri ise daha çok dikkat çekiyor.

Vatandaşlar konu hakkında yetkililerin çözüm bulmasını istiyor

İlçemizde her geçen gün sayıları artan ve özellikle kucaklarındaki küçük çocukları göstererek duygu sömürüsü yapan dilencilere karşı vatandaşlar, yetkililerin bir an önce önlem almasını istediklerini ifade ettiler. Konu hakkında açıklama yapan vatandaşlar, “ Bu konu gerçekten Gölcük’ün kanayan bir yarası ve yetkililerin bu konu hakkında en kısa zamanda bir çözüm bulmalarını bekliyoruz. Biz zaten en çok o kadınların kucaklarında ki küçücük çocuklara üzülüyoruz. Yaz kış demeden sokaklarda ser sefil oluyorlar. Dilencilere para versek bir dert vermesek bir dert. Para vermemiz bu insanları daha çok dilenmeye teşvik edeceği için para vermek istemiyoruz ama bu seferde kucaklarında ki çocuklara üzülüyoruz. Yani ne yapacağımızı bizde artık bilemiyoruz. Bu nedenle yetkililerden bir çözüm bekliyoruz” dediler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —