Tarih: 01.10.2021 12:49

Gölcük’te Dünya Yürüyüş Günü etkinliği düzenlenecek ANITPARK’TAN KAVAKLI MARİNA’YA YÜRÜNECEK

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük Kaymakamlığı, Gölcük Belediyesi, Gölcük Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Türk Kızılay’ı Gölcük Şubesi tarafından ‘Engelsiz Bir Dünya İçin Yürü’ İyiliğe öncü ol sloganıyla Dünya Yürüyüş Günü etkinliği düzenlenecek. Yürüyüş yarın sabah saat 10.00’da Anıtpark’ta başlayıp Kavaklı Marina’da sona erecek.

‘Engelsiz bir dünya için yürü’ İyiliğe öncü ol sloganıyla Dünya Yürüyüş Günü etkinliği Gölcük’te gerçekleştirilecek. Anıtpark Kent Meydanı’nda saat 10.00’da başlayacak olan yürüyüş etkinliği ile hareketsiz bir yaşama son verilerek, olası sağlık problemlerinin önüne geçilmesi için farkındalık yaratılacak.

Farkındalık yaratılacak

Gölcük İlçe Protokolü’nün de katılması beklenen yürüyüş etkinliğine tüm Gölcüklüler davet edildi. Anıtpark’tan Kavaklı Marina’ya kadar bir kortej oluşturularak, iyiliğe öncü olunacak.

Dünya Yürüyüş Günü

Günümüzde toplumun fiziksel aktivite konusunda bilgi düzeyinin yetersiz olması, fiziksel aktivitenin sağlık için öneminin yeterince anlaşılamaması ve giderek daha hareketsiz bir yaşam tarzının benimsenmesi, toplumda obezite, kalp-damar hastalıkları, hipertansiyon, diyabet, osteoporoz gibi kronik hastalıkların görülme sıklığını artıran önemli nedenlerden biri olmuştur. Fiziksel hareketsizlik dünya genelindeki ölümlerin dördüncü önde gelen risk faktörü olarak belirlenmiştir. Ülkemizde de fiziksel aktivite düzeyini artırmak amacıyla hedefler belirleyerek stratejiler geliştirmek, toplumu fiziksel aktiviteye özendirmek, fiziksel aktiviteye ulaşma engellerini ortadan kaldırmak için yerel ve ulusal düzeyde çalışmalar yapılmaktadır.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —