Tarih: 26.10.2023 13:20

Gölcük’te geri dönüşüm ile ekonomiye katkı sağlanıyor

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük Belediyesi Atık Toplama Araçları ile ilçemizde atık karton, kağıt, kitap gibi geri dönüşümü mümkün olan maddeleri toplayarak geri dönüşüme kazandırıyor. Geri dönüşümle yeniden değerlendirilen maddeler ekonomiye katkı sağladığı gibi fazla ağaç kesiminin de önüne geçiyor.

Düzenli olarak alınıyor

İlçemizde geri dönüşüm kategorisine giren atıklar (kağıt, plastik, cam, metal vb.) ambalaj atıkları atık toplama istasyonlarında toplandığı gibi Gölcük Belediyesi’neait olan toplama aracı ile de toplanmaya devam ediyor. Gölcük Belediyesi Ambalaj atık toplama aracı ile gün içerisinde ilçemizde bulunan mağazaların ambalaj atıkları toplanarak geri dönüşüme kazandırılıyor. Toplanan atıklar ile çevre kirliliğini önüne geçilmesinin yanında ekonomiye de büyük katkı sağlıyor.

Doğaya ve ekonomiye döngüsü sağlanıyor

Günümüzde kullanılan birçok kağıt ürün hurda kağıtlardan geri kazanılmaktadır. Sadece geri kazanım yapılan “KAĞIT”ın doğaya ve ekonomiye döngüsü kapsamında; enerji kazanımında 5-6 kat ve su kirliliği kazanımında da 20-25 kat fayda sağlamaktadır. Bu bağlamda Gölcük Belediyesi atık toplama araçları mağaza önlerinden atık kartonları topladıkları gibi ayrıca ekipler telefon ile gelen isteklerin de programlarına ekleyerek en kısa sürede çağrılan bölgedeki atıkları aldıklarını ifade ettiler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —