Tarih: 11.01.2024 14:41

Gölcük’te İnşaat kazısından dolayı toprak kayması yaşandı

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük’te İnşaat kazısından dolayı toprak kayması yaşandı

BİR BİNA TEDBİR AMAÇLI BOŞALTILDI

Gölcük Yeni Mahalle 336. Sokak no 6 adresinde inşaat temel kazısının ardından toprak kayması meydana geldi. Yaşanan olay sonrası bina tedbir amaçlı boşaltıldı.

Binanın boşaltılmasına karar verildi

Toprak kaymasının ardından olay yerine hemen AFAD, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, İtfaiye ve Gölcük Belediyesi’ne bağlı ekipler intikal etti. Olay yerinde yapılan ilk inceleme sonrası binanın boşaltılmasına karar verildi. Bina sakinlerinden 14 kişiden 4’ü misafirhanelere, 10 kişi ise akrabalarının yanına yerleştirildi.

Valilik olay hakkında bilgilendirmede bulundu

Kocaeli Valiliği de toprak kayması olayı ardından güvenlik amacıyla binanın boşaltıldığını kamuoyuna duyurdu. Yapılan açıklamada, ‘Gölcük ilçemiz, Yeni Mahalle 336. Sokak No:6 adresinde inşaat temel kazısından dolayı toprak kaymasının meydana geldiği ve yanında bulunan binada çatlamalara sebep olduğu bilgisi alınır alınmaz olay mahalline AFAD, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, İtfaiye ve Gölcük Belediyesine bağlı ilgili ekiplerle birlikte güvenlik güçleri ve ambulans yönlendirilmiştir.’

Binada detaylı incelemeler yapılacak

Valilik son olarak, ‘Yapılan ilk değerlendirmelere göre tedbir amaçlı boşaltılan binada yaşayan ve barınma ihtiyacı oluşan 14 kişiden, 4’ü çeşitli misafirhanelere, 10’u da akrabalarının yanına yerleştirilmiştir. Detaylı incelemelerin yapılacağı bina çevresinde gereken bütün tedbirler alınmıştır. Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur’ denildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —