Tarih: 28.06.2021 11:03

Gölcük’te müsilaj denizi olumsuz etkilemeye devam ediyor

Facebook Twitter Linked-in

Marmara Denizi’nde etkisini her geçen gün arttıran müsilaj, su altında da yaşamı olumsuz etkiliyor. Geçtiğimiz günlerde ilçemizde denizin altına dalan dalgıçlar deniz altında yaşamın oldukça tahribat aldığını gözlemlemişti. İlçemizde Değirmendere ve Kavaklı Sahillerinde ise denizin bazı alanlarında bölümü müsilaj ile kaplandı.

‘Çalışmalar etkin bir şekilde sürmeli’

Geçtiğimiz aylarda başlayan ve Marmara Denizini esir alan Müsilajın olumsuz etkisi Gölcük’te hala devam ediyor. İlçemizde sahiller bir gün müsilajla kaplanırken, diğer gün müsilajın azaldığı görülüyor. Bazı vatandaşlar denizi esir alan müsilajı tamamen yok edecek çalışmaların hayata geçirilmesi gerektiğini belirtirken, bazı vatandaşlar İlimizde başlatılan çalışmaların etkin bir şekilde devam ettirilmesini istedi.

Vatandaşlar üzüntülerini dile getirdi

Denizin haline üzüntülerini belirten vatandaşlar, ‘Değirmendere ve diğer sahillerde denizin bu hali bizleri çok üzüyor. İnşallah başlatılan çalışmayla denizimiz müsilajdan en kısa sürede kurtulur ve deniz canlıları da daha fazla zarar görmez’ diye konuştular.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —