Tarih: 17.08.2020 13:09

Gölcük’te o mahallelerde ateş, mangal, semaver yakılması yasaklandı

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük’te o mahallelerde ateş, mangal, semaver yakılması yasaklandı

Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, Gölcük İlçe Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu kurul kararları kapsamında 15.08.2020-31.10.2020 tarihleri arasında ilçemizde belirlenen mahallelerde yangına hassas alanları ve ateş, mangal, semaver yakılmasının yasaklandığını kamuoyuna duyurdu.

Toplantıda alınan kararları kamuoyuna duyurdular

Gölcük Kaymakamlığı’ndan toplantıda alınan karar hakkında yapılan açıklamada, ‘Gölcük İlçe Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu kurul kararları; Kocaeli Valiliği İl Güvenlik İşleri Bürosunun 10.08.2020 tarih ve 13732 sayılı yazısı ekinde, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nün 27.07.2020 tarih ve 12254 ve yine 07.08.2020 tarih ve 12922 sayılı Ormanlık Alanlar ve Civarında Ateş Yakılmaması konulu genelgeleri gereğince, Kaymakamlığımızın 09.08.2020 tarih ve 2238 sayılı yazısı ile Başkanlığımda, Belediye Başkanı, İlçe Emniyet Müdür V. İlçe Jandarma Komutanı, İlçe Tarım ve Orman Müdürü, İlçe Orman İşletme Müdürünün katılımı ile Gölcük İlçesi Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu teşekkül ettirilmiş ve 12 Ağustos 2020 Çarşamba günü saat 10.00’da yapmış olduğu toplantıda aşağıdaki kararlar alınmıştır.

Buna göre;

1-6831 Sayılı Orman Kanununun 76. Maddesi: (b) fıkrası ‘’ Ormanlarda izin verilen ocak yeri olarak belirlenen yerler dışında ateş yakmak veya izin yerilen yerlerde yakılan ateşi söndürmeden mahallini terk etmek ve ormanlık sahalarda her ne suretle olursa olsun ateş yakılması yasaklanmıştır.

2- Gölcük Orman İşletme Müdürlüğü’nce yangına hassas alanları ve ateş, mangal, semaver yakılabilecek sahaları gösteren Harita düzenlenmiş ve ekli haritada kırmızı rumuzla işaretlenmiş; Ulaşlı Yalı Mahallesi, Körfez Mahallesi, Saraylı Mahallesi, Lütfiye Mahallesi,Ayvazpınar Mahallesi,, İrşadiye Mahallesi,, Nüzhetiye Mahallesi havzalarında özel mülkiyete konu olsa bile açık alanlarda mangal, semaver ve ateş yakılması yasaktır. İlgili haritada belirlenen alanlarda güvenliği sağlamakla yükümlü İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ile paylaşılacak, ayrıca bilgilendirme amacı ile Kaymakamlık ve Belediye internet sitelerinde ilan edilecek, ilgili muhtarlıklarca ilan panosunda halkımıza gerekli duyumlar yapılacak, yerel basınla paylaşılacak ve bu havzalarda açık arazide ateş/mangal/semaver yakılması durumunda mahalle muhtarlıklarınca Gölcük Orman İşletme Müdürlüğü ve kolluk birimleri bilgilendirilecektir.

3-Mangal ve semaver ateşi yakılmasına izin verilen yerler dışında kalan ve ekli haritada mavi renkle işaretlenen sahalarda ise ilgili genelge gereği saat 21.00’den sonra ateş mangal ve semaver yakılması yasaklanmıştır. İlgili yasağın uygulanması maksadı ile Orman İşletme Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü ekiplerince denetimler yapılacaktır.

4-Orman İşletme Müdürlüğü’nce belirlenen yangına hassas alanlarda, hava koşullarının da değerlendirilerek, Belediye Başkanlığı ve ilgili mahalle muhtarlıklarınca olası yangın riskinin ilan yoluyla bildirilecek ve Orman İşletme Müdürlüğü’ne tüm kurumlarca kolaylık sağlanacak her türlü tedbire rağmen vuku bulacak bir orman yangınında ilgili muhtarlıklarımızca Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerine destek verilecektir.

5-Alınan kararlar 15.08.2020-31.10.2020 tarihleri arasında uygulanacak olup, Orman İşletme Müdürlüğü Ekipleri ile kolluk kuvvetleri koordineli biçimde yangına hassas olarak belirtilen yerlerde sık sık kontroller yapacak ve ateş yakılmasına müsaade edilmeyecektir. ‘




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —