-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,19% 0,15
-
EURO
50,61% -0,63
-
GRAM ALTIN
7161,53% -0,61
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
GÖLCÜK’TE DİJİTAL RUHSAT SÜRECİ BAŞLIYOR; İSU İLE GÖLCÜK BELEDİYESİ PROTOKOL İMZALADI
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, hizmet süreçlerini dijital ortama taşıyarak vatandaşların işlemlerini kolaylaştırmaya devam ediyor. Bu kapsamda Gölcük Belediyesi ile dijital entegrasyon protokolü imzalandı.
İmzalanan protokol ile birlikte yapı ruhsatı aşamasında ihtiyaç duyulan Su ve Kanalizasyon Durum Belgesi ile Sıhhi Tesisat Onay Belgesi, İSU hizmet binalarına başvuru yapılmasına gerek kalmadan dijital ortam üzerinden alınabilir hale getirildi.
İSU’nun dijital dönüşüm vizyonu doğrultusunda geliştirilen e-İmar entegrasyonu, ilçe belediyelerinde yaygınlaşmayı sürdürüyor. Daha önce Darıca, Körfez, Dilovası ve Başiskele’de uygulamaya alınan sistem, Gölcük Belediyesi’nin de dahil olmasıyla birlikte kapsamını genişletti. Protokole, İSU Genel Müdürü Ali Sağlık ile Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer imza attı.
İŞLEMLER DAHA HIZLI VE PRATİK HALE GELDİ
Yeni uygulama sayesinde vatandaşların belge temini için İSU şubelerine fiziki olarak başvuru yapma zorunluluğu ortadan kaldırıldı. Gerekli belgeler dijital ortam üzerinden doğrudan belediye sistemine aktarılmaya başlandı. Böylece işlem süreleri kısaltılırken, kâğıt kullanımının azaltılmasıyla çevresel sürdürülebilirliğe de katkı sağlandı.
GENEL MÜDÜR ALİ SAĞLIK: “DİJİTAL HİZMETLERİ YAYGINLAŞTIRIYORUZ”
İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, uygulamanın vatandaş memnuniyetini artıracağını belirterek:“İSU olarak dijital dönüşüm projelerimizi ilçe belediyelerimizle birlikte yaygınlaştırmaya devam ediyoruz. Yapı ruhsatı sürecinde vatandaşlarımızın belediye ve İSU arasında gerçekleştirdiği evrak işlemlerini dijital ortama taşıdık. Belediyelerimizle kurduğumuz entegrasyon sayesinde başvuru ve onay süreçleri elektronik ortamda tamamlanmaya başlandı. Amacımız vatandaşlarımızın zaman kaybını önleyerek iş ve işlemlerinin en kısa sürede tamamlanmasını sağlamak. Gölcük Belediyemiz ile sağlanan entegrasyon sayesinde artık vatandaşlarımız ruhsat alma aşamasında İSU birimlerine ayrıca başvuru yapmak zorunda kalmayacak, tüm işlemler dijital ortamda gerçekleştirilecek.” dedi.
BAŞKAN SEZER: “DİJİTAL DÖNÜŞÜM HİZMET KALİTESİNİ ARTIRDI”
Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer ise dijitalleşmenin kamu hizmetlerinde önemli kazanımlar sağladığını ifade ederek:“Modern çağda dijitalleşme hayatımızın her alanında önemli kolaylıklar sağlamaktadır. İSU ile imzaladığımız bu protokol sayesinde ruhsat süreçlerindeki evrak akışı tamamen dijital ortama taşındı. Bu uygulama ile işlemler daha hızlı ve pratik şekilde yürütülebilecek, özellikle imar ve ruhsat aşamasında vatandaşlarımızın iş ve işlemleri kısa sürede tamamlanabilecektir. Emeği geçen İSU Genel Müdürlüğü çalışanları ile belediye personelimize teşekkür ediyor, uygulamanın ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.
DİJİTAL SİSTEM TÜM İLÇELERDE YAYGINLAŞIYOR
2025 yılı içerisinde Kocaeli genelinde 4 bin 483 başvuru yapılan Su ve Kanalizasyon Durum Belgesi işlemlerinin, kurulan dijital entegrasyon sayesinde daha hızlı ve etkin şekilde yürütülmesi sağlanıyor. Sistemin tüm ilçelerde yaygınlaştırılmasıyla birlikte yapı ruhsatı süreçlerinin daha verimli hale getirilmesi hedefleniyor. e-Devlet ve İSU Sanal Şube üzerinden abonelik işlemleri, borç sorgulama, arıza bildirimi ve talep yönetimi gibi birçok hizmeti dijital ortama taşıyan İSU Genel Müdürlüğü, hizmet kalitesini artıran projeleri hayata geçirmeyi sürdürüyor.
SALMAN “FATURALARINIZI MUTLAKA SAKLAYIN”
MYP GÖLCÜK İLÇE BAŞKANI YAŞAR BAL'DAN YÖNETİM KURULU ÜYELERİ ve AİLELERİNE İFTAR
BU GECEDE İYİLİĞE REHBER EDENLER BULUŞTU
BAŞKAN BÜYÜKAKIN’A VE KOCAELİ HALKINA ÖZEL TEŞEKKÜR
BÜYÜKŞEHİR’İN KARDEŞLİK SOFRASI HALEP’TE KURULDU
HALK EĞİTİM’DE HEREKE HALISI DOKUMA SANATI YENİDEN YAŞATILIYOR
NUSRET’İN KAHRAMAN KOMUTANININ TORUNU ÖĞRENCİLERLE BULUŞUYOR
ESNAF ODASI BAŞKANI YILDIZ “BAYRAM PAZARI İLÇEMİZE RENK KATACAK”
BÜYÜKAKIN, TÜGVA İFTARINDA GENÇLERLE BİR ARAYA GELDİ
DEĞİRMENDERESPOR’DAN U10 FUTBOL TURNUVASI
165 ŞOFÖRE 487 BİN TL CEZA
BAŞKAN BÜYÜKAKIN’IN, PAZARCI ESNAFIYLA YAPTIĞI İFTARA YOĞUN KATILIM
AKTAŞ ÇİFTİ, DONANMA KOMUTANLIĞININ ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLER ONURUNA DÜZENLEDİĞİ İFTAR KATILDI
VALİ AKTAŞ, GÖLCÜK EYÜP SULTAN PROJE HAFIZLIK İMAM HATİP ORTAOKULUNUN PROGRAMINA KATILDI
FİRARİ KADIN HIRSIZ YAKALANDI
HER NOKTA TİTİZLİKLE TEMİZLENİYOR
TRAFİK CEZASI KAOSU
TASAVVUF MÜZİĞİ KONSERİ
EMEKLİ MAAŞLARI BAYRAM ÖNCESİ ÖDENECEK
KADEM KOCAELİ TEMSİLCİLİĞİ’NDE BAYRAK DEĞİŞİMİ
Emekli astsubay Abdullah Güder Dualarla uğurlandı
KOCAELİ’NİN TURİZM RÜZGÂRI BERLİN’DE ESTİ
YENİ SPOR KOMPLEKSİ KÖRFEZ’E DEĞER KATACAK
KARTEPE’DEN BULGARİSTAN’A KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ
GÖLCÜK’TE İLMEK İLMEK SANAT: 2. GELENEKSEL ÖRGÜ ŞÖLENİ BAŞLIYOR
KSO’DA KADIN ÇİFTÇİLER SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR GELECEK İÇİN BULUŞTU
GÖLCÜK'TE EMNİYETTEN KAÇAMADI
TEMAD’IN İKİCİ İFTARI KARAMÜRSEL’DEKİ ÇOCUKLARA
BAŞKAN BÜYÜKAKIN, GAZZELİLERE MORAL VERDİ
ESKİDEN OKULDA TUVALET Mİ VARDI ?
Yükleniyor



