Tarih: 27.06.2024 17:41

Gölcük’te Kentsel Dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ediyor BİRİNCİ BLOĞUN TEMELİ ATILDI

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer’in yoğun çabaları neticesinde başlatılan Kentsel Dönüşüm 1. Etap çalışmaları aralıksız sürüyor. Kentsel Dönüşümde birinci bloğun temeli atıldı. Çalışmalar sorunsuz ilerliyor. Edindiğimiz bilgiye göre ikinci bloğun temeli de yakında atılacak. 

İlçemizde heyecan yarattı

2022 yılının Ocak ayında Kentsel Dönüşüm 1. Etap alanında zemin çalışmalarına başlamak için binalar ve dükkanların yıkımına başlanmış ve kısa sürede binaların yıkımı yapılmıştı. Kentsel Dönüşüm Projesi’nin başlaması ilçemizde heyecan yarattı.

Depreme dayanıklı bir zemin oluşturuldu

Yapılan ihale sonrasında Kentsel Dönüşüm alanının teslim edilmesinin akabinde çalışmalar başlamıştı. Olası bir afet ya da depreme dayanıklı olması için alan diyafram duvar ile çevrilmişti. Ayrıca temel kazısı ile birlikte fore kazıklar çakılarak depreme dayanıklı bir zemin oluşturuldu.

Projede 40 kişilik bir ekip görev alıyor

Kentsel Dönüşüm 46 bin metrekarelik alanı kapsayarak içerisinde 10 blok, 360 daire, 407 iş yeri ve 2 katlı 985 araç kapasiteli otoparkı kapsayacak. Kentsel Dönüşüm Alanında ilgili firmaya ait yaklaşık 40 kişilik bir ekip oldukça yoğun çalışmalarını sürdürüyor. 

Sezer, çalışmaları yakından takip ediyor

Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, her fırsatta Gölcük’e Kentsel Dönüşüm Projesi ile değer kattıklarını, projenin Türkiye çapında örnek olduğunu belirtiyor. Başkan Sezer Kentsel Dönüşüm Projesi çalışmalarını yakından takip ediyor. Projenin tahmini süresi 2026 olarak öngörülüyor. 

Haber: Serap DURUKAN




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —