Tarih: 04.09.2018 13:58

Gölcük’ün Değerleri

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük’ün Değerleri

Gölcük Örcün Köyü’nde bulunan “ Sultan Baba” hem bölge insanlarının hem de başka yerlerden gelen misafirlerin yoğun ilgisine mazhar oluyor.

Sinop’tan gelip Örcün’e yerleşti

Adı İbrahim Edhem lakabı “Derviş Baba” olan bu zat Fatih Sultan Mehmed Han zamanında kerametleri görülmüş, Sinop’tan gelerek Örcün’e yerleşmiş, bir zaviye, evler ve hamam yapmış, bağlar vücuda  getirmiştir. Sultan 2. Beyazıt Han, bunları kendisine temlik etmiş ve zaviyenin ismi evkaf defterine “ Baba Sultan Zaviyesi” olarak kaydedilmiştir. Bir buçuk asır süreyle kendisi ve evlatları zaviyedarlık yapmışlar,günümüze türbesi intikal etmiştir.

Sultan Baba bu yıl 7 Eylül’de anılacak

Gölcük Belediyesi’nce restorasyonu yapılan türbeye vatandaşlar büyük ilgi gösterip ziyaretler de bulunuyorlar. Aynı zamanda Belediyece her yıl “Sultan Baba” yı anma etkinliği düzenleniyor. Bu seneki etkinlik 07 Eylül Cuma günü Saat 14:30 da gerçekleştirilecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —