Tarih: 07.02.2021 08:50

“Gönülden Gönüle” Projesi kalplere dokunmaya devam ediyor

Facebook Twitter Linked-in

Her fırsatta pandemi kurallarına da dikkat ederek vatandaşlarımızı ziyaret eden, onların dertlerine ortak olmayı kendilerine bir borç bilen Valimiz Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz; “Gönülden Gönüle” projesi kapsamında toplumun dezavantajlı kesimine yönelik ziyaretlerine İzmit ilçemizde devam ettiler.

Yavuz Çifti İzmit’te İkamet Eden Şehit Yakınları ile Gazilerimizi Ziyaret Etti

Şehitlerimizin emanetleriyle bir araya gelen ve onlara özel bir ilgi gösterenVali Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz; İzmit ilçesi Kozluk Mahallesi’nde ikamet eden Şehidimiz Muammer Coşkun ve Şehidimiz Ender Güven’in ailelerini ziyaret ettiler.  Şehitlerimizin emanetlerine bir ihtiyaç ve taleplerinin olup olmadığını soran Yavuz Çifti, Yapmış olduğunuz fedakarlık, canınızdan, kanınızdan kattığınız bu büyük sorumluluk ve vefa; Aziz Milletimiz tarafından her zaman takdirle, minnetle ve şükranla anılır, milletimizin gönlünde müstesna yere konulursunuz. Bu vesileyle birkez daha siz şehit ailelerimize şükran ve minnet duygularımızı ifade etmek istiyoruz. Allah sizleri sevdiklerinizle cennetinde buluştursun. Şehitlerimizin ve kahraman Gazilerimizin sayesinde bu topraklarda hür ve bağımsız yaşıyoruz. Sizler bize Şehitlerimizin emanetisiniz, sizin isteklerinizin başımızın üstünde yeri var.” dediler. 

Yavuz Çifti daha sonra İzmit ilçemizin farklı mahallelerinde ikamet eden Kocaeli Muharip Gaziler Dernek Başkanı olan Gazi Nurettin Recep Sağlık, Kıbrıs Gazisi Ferruh Ürek, İbrahim Yurdam ve Gündüz Sakarya ile Gazi İsmail Takcı’yı ziyaret etti. Gaziliğin onur ve şerefini yaşayan gazilere her zaman borçlu olduklarını belirten Vali Yavuz: “Sizleri seviyoruz. Gazilerimiz bağımsızlığımızın, egemenliğimizin, ulusal birliğimizin ve Cumhuriyetimizin onurlu sembolleridir. Gazilerimize saygı duymak ve değerli kişiliklerine yakışır imkânlar altında yaşamlarını sürdürmelerini, varsa sorunlarının çözülmesini ve her fırsatta minnet duygularıyla takdir edilmelerini sağlamak toplumsal sorumluluğumuzdur.Vücutlarında onur abidesi olarak yaralarını taşıyan kahraman gazilerimize minnet ve şükran duygularımızı sunmak, devletimizin hizmetini ulaştırmak bizim en önemli vazifemizdir.” diyerek, sağlıklı bir ömür temennisinde bulundu.

Yavuz çiftinin ziyaretleri ile mutlulukları yüzlerinden okunan gazilerimiz ve şehit aileleri: “Sizlerin ziyaretiyle çok mutlu olduk.  Allah devletimize zeval vermesin.” diyerek, Yavuz Çiftine, her zaman yanlarında olup kendilerini yalnız bırakmadıkları için memnuniyetlerini belirttiler.

Ziyaretleri sırasında yolda rastladığı vatandaşların da hal ve hatırlarını soran, Temizlik, Maske ve Mesafe konularında uyarılarda bulunarak maske dağıtan Yavuz Çifti; çocuklarla da yakından ilgilenip, kitap ve oyuncak vererek onları sevindirdi.

Covid-19 salgınına karşı korunmak, bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla esnafları da ziyaret ederek denetimlerde bulunan, hal ve hatırlarını soran Vali Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz, bol ve bereketli kazançlar diledi.

Yavuz Çifti İzmit’te Gönül Aldılar

Şehit yakınları ile Gazilerimize yapılan ziyaretlerin ardından Yavuz çifti, İzmit ilçesinde farklı mahallelerdeki 8 aileyi evlerinde ziyaret etti.  Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yardımları ile geçimini sağlayan ailelerin yaşadıkları sıkıntı ve sorunları dinleyen Vali Seddar Yavuz, yapılması gerekenler noktasında gerekli talimatları verdi.

Bu şehirde ulaşamadığımız kimsenin kalmamasını istediklerini belirten Vali Seddar Yavuz ailelere: Her zaman sizlerin yanındayız, “Gönülden Gönüle” projemiz kapsamında toplumun dezavantajlı grupları dediğimiz Şehit aileleri, gaziler, engelliler, yaşlılar, yetim ve öksüzler, ekonomik yoksunluk içinde bulunan vatandaşlarımızı eşim Selda Hanım ile birlikte ziyaret ederek gönül köprüleri kurmaya devam edeceğiz.” dedi.

 Vali Seddar Yavuz’un daha önce görev yaptığı yerlerde de başarı ile uyguladığı projelerinden biri olan  “Gönülden Gönüle” projesi kapsamında  toplumun dezavantajlı gruplarına yönelik olarak başlatılan; Şehit aileleri, gaziler, engelliler, yaşlılar, yetim ve öksüzler ile ekonomik yoksunluk içinde bulunan vatandaşlarımızın gönüllerini almak, devletimizin şefkatli yüzünü ve sıcak elini hissettirmek, insanlarımızın gönlüne girmek, toplumsal duyarlılık oluşturmak, ihtiyaç sahiplerinin taleplerinin kısa sürede çözülerek toplumun refah seviyesini arttırmak, devlet ve halk arasındaki bağı güçlendirmek, sorunları yerinde incelemek ve kalıcı çözümler üretmek, maddi ve manevi sıkıntılarını gidermek, toplumsal değerlerin varlığını hissettirmek amacıyla, İzmit ilçemizdeki 15 aileye daha yaptıkları ziyaretlerle beraber, Sayın Valimiz ve Eşi bu güne kadar ilimizde 215 aileyi evlerinde ziyaret ederek gönül köprüleri kurmaya devam ettiler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —