9112,19%-0,60
38,57% 0,01
43,62% 0,04
4104,22% 2,14
6658,01% 1,86
GÖRAYDER Kadın Kolları Başkanı Gürsel Atmaca,
‘ETİKETLERİ BRAİLLE ALFABESİNİN ÜZERİNE YAPIŞTIRMAYIN’
Görme Engelliler ve Aileleri Yardımlaşma Derneği (GÖRAYDER) Kadın Kolları Başkanı Gürsel Atmaca, ilaç kutularının üzerine görme engelli vatandaşların okuyabilmesi için konulan Braille alfabesini kapatacak şekilde etiket yapıştırılmaması uyarısında bulundu.
Etiketler ilaç kutularının diğer yüzüne yapıştırılabilir
GÖRAYDER Kadın Kolları Başkanı Gürsel Atmaca, yaptığı açıklamada, ‘Hekim, veteriner hekim, ilaç mümessili ve bilhassa eczacı dostlarıma: İlaç kutularının üzerindeki braille alfabesini kapatacak şekilde etiket yapıştırmayın lütfen. İlla bir etiket yapıştırmak gerekiyorsa, braille alfabesinin olmadığı diğer yüzüne yapıştırabilirsiniz.’
Görme engelliler kutulara erişip kullanabiliyorlar
Açıklamalarını sürdüren Gürsel Atmaca, ‘İlaç sektörü, braille alfabesini, uğraşılarımız sonucu 2019 yılının başında, zorunlu olarak görme engelliler için ilaç kutularına yerleştirdiler. İlaç kutularının üzerindeki bu simgeler sayesinde görme engelliler ilacın adını, dozajını, etken maddesini okuyarak kendi başlarına kutulara erişip kullanabiliyorlar’ dedi.
‘Lütfen bu konuda duyarlı olalım’
Atmaca, son olarak, ‘Sizlerden ricam, ilaç almaya gittiğinizde eczacınızı bilgilendirin lütfen. Bu konu görme engelliler için hayati önem taşıyor. Lütfen bu konuda duyarlı olalım’ diyerek açıklamalarını tamamladı.