Tarih: 02.01.2023 09:57

Görme Engelliler Satranç Turnuvası’nda kıyasıya mücadele etti GÖLCÜK’TE BİR YENİLİĞE DAHA İMZA ATTILAR

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük Belediyesi’nin ev sahipliğinde görme engelli bireyler için düzenlenen Görme Engelliler Satranç Turnuvası, heyecanlı müsabakalara sahne oldu.

Gölcük, engelleri aşan bir etkinliğe daha ev sahipliği yaptı. Gölcük Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi ve Gölcük Görme Engeliler Spor Kulübü (GÖLGEM), Türkiye Satranç Federasyonu iş birliğiyle; Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü ve Gölcük Belediyesi desteğiyle, Görme Engelliler Satranç Turnuvası düzenlendi. Gölcük Belediyesi Sanat Galerisi’nde düzenlenen turnuvaya Kocaeli genelinden 30 görme engelli sporcu katıldı. 3 ay boyunca satranç eğitimi alan görme engellilerin yarıştığı turnuvada müsabakalar, görme engellilere özgü satranç takımları ile oynandı. 

Başkan Sezer yanlarında yer aldı

Çekişmeli geçen müsabakaların ardından turnuvada dereceye giren sporculara ödüllerini; Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, AK Parti İlçe Başkanı Çetin Seymen, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürü Sezer Ceyhan, Gölcük Engelliler Derneği Başkanı Hasan Bat takdim etti.

‘Hepinizi tebrik ediyorum’

Ödül töreninde konuşan Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, “Dereceye girenler başta olmak üzere turnuvaya katılan sporcuları tebrik ediyor, Dernek Başkanlarımız Sayın Mevlüt Önerbay ve Hasan Bat’a, kıymetli satranç hakemlerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Albayrak, ‘Engelliler isterlerse her şeyi başarır’

Müsabakalara katılım sağlayan GÖRSEM Kocaeli Şubesi Kadın Komisyonu Başkanı Gürsel Albayrak’ta Satranç müsabakalarına katılım sağladı. Görme Engellilerin kıyasıya mücadele ettiğini belirten Albayrak, ‘Satranç Eğitimi alan görme engellilerimiz bugün düzenlenen Satranç Turnuvası’na katılarak, bu hayatta her şeyi başarabileceklerini bir kez daha kanıtladı. Engellilerimiz isterlerse her şeyi başarır. Kendilerini tebrik ediyorum’ dedi.

Çelebi, ‘Hedeflerime ulaşmak için çalışmalarımı sürdüreceğim’

Satranç Müsabakalarına katılım sağlayan Pelşin Çelebi Gazetemize yaptığı açıklamada, ‘Görme engelli olmam hedeflerime ulaşmama asla bir engel olamaz. Hedeflerime ulaşmak için çalışmalarımı sürdüreceğim. Bugün burada Satranç Turnuvası’na katıldığım için çok mutluyum’ dedi.

Önerbay, ‘Cesaret tüm engelleri ortadan kaldırır’

GÖLGEN Spor Kulübü Başkanı Mevlüt Önerbay, ‘Kocaeli’de ilk kez düzenlenen ‘Yetenekler Şah, Engeller Mat’ başlıklı Görme Engelliler Satranç Eğitim Projemizin Turnuvasını Gölcük Belediyesi Sanat Galerisi’nde yoğun katılım ile gerçekleştirdik. Gölcük Belediye Başkanımız Ali Yıldırım Sezer, Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürümüz Sezer Ceyhan, Gölcük Ak Parti İlçe Başkanımız Çetin Seymen, Gölcük Engelliler Dernek Başkanı, yol arkadaşım Hasan Bat’ın katılımlarıyla, ödül törenimizi gerçekleştirdik. 4. olan Selahattin Ataş’a akıllı saat, 3. olan Erhan Özyapı’ya Ses Kayıt Cihazı, 2. olan Sedat Gündüz’e Telefon, 1. Olan Salih Adar’a Tablet ve madalyalarını takdim ettik. Tüm katılımcılarla beraber hatıra fotoğrafı çekinerek 5 ay önce başlattığımız projemizi sonlandırdık. İlk 4’e giren yarışmacılarımızı tebrik ediyor, projemiz süresince, düzenlediğimiz kurslara dahil olmak suretiyle Turnuvaya katılmaya hak kazanan, medeni cesaretleriyle kıyasıya mücadele ederek performans gösteren tüm sporcularımıza teşekkür ediyor, cesaret tüm engelleri ortadan kaldırır diyoruz’ dedi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —