GOSB Teknopark’tan Türkiye’de ilklere imza atacak çalıştay

GÜNDEM 26.01.2024 14:07:06 0
GOSB Teknopark’tan Türkiye’de ilklere imza atacak çalıştay

GOSB Teknopark’tan Türkiye’de ilklere imza atacak çalıştay

GOSB Teknopark ve Yıldız Teknik Üniversitesi iş birliğiyle “Dijital Nezaket Çalıştayı” gerçekleştirildi. Toplumun tüm katmanlarından katılımcıların yer aldığı Dijital Nezaket Çalıştayında, dijital ortamda şiddetin azaltılması konusunda farkındalıklar yaratılarak, internetin bilinçli kullanımı, sosyal medyanın toplum üzerindeki etkileri ve dijital vatandaşlığı destekleyecek konular ele alındı.

Tarihi anlara sahne olan çalıştayda, Kamu Kuruluşları, Sanayi Temsilcileri, STK Kuruluşları, Özel Sektör Temsilcileri ve Basın Mensupları bir araya gelerek Türkiye’de bir ilke imza attı.

Dijital Nezaket Çalıştayının görgü ve nezaket kurallarının, sosyal hayatımızda uymamız gereken kurallar bütünü olduğunu ve bugün farkındalık yaratmak için bir araya gelindiğini vurgulayan GOSB Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Ercüment Sarıtaş, “Bu çalıştay ile Türkiye’nin kalbinden tüm dünyaya dijital nezaket konusunda bir farkındalık yaratmak ve ilk defa bu konuda bir çalıştay raporu hazırlamak istiyoruz. Bundan sonraki süreçte çalıştay raporu tüm paydaşlarla ve devletin ilgili kuruluşları ile paylaşılması hedeflenmektedir. Her ayın son çarşamba günü gerçekleştirilen çalıştaylarla sadece startup ekosistemi değil, tüm Türkiye gündemini belirleyecek konuları tartışacağız. Bu sürede bize çok kıymetli katkılar sağlayacak olan Yıldız Teknik Üniversitesi İİBF Öğretim Üyelerine, Prof. Dr. Halit Keskin hocamız nezdinde teşekkürlerimizi sunuyoruz. Son sözlerimi Yunus Emre’nin bir sözü ile bitirmek istiyorum, bu sözünde dijital nezakette bir payı olabileceğini düşünüyorum. Bir avuç toprak, biraz da suyum ben, dil söyler kulak dinler, kalp söyler kâinat dinler” dedi.

“Çalıştaylarımız ile Türkiye’ye önemli mesajlar vereceğiz”

“Türkiye’nin kalbi Gebze’den Türkiye’ye önemli mesajlar vereceğiz” diyen GOSB Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Murat Çemberci, “Çalıştaylarımızın devamını yapacağız. Alanında en iyi bilim insanlarını teknoparkımıza getirerek firmalarımızın gelişimine katkı sağlayacağız. Bugün burada çalıştaylarımızın ilkini gerçekleştiriyoruz ve her ay başka konuları ele alarak raporlar hazırlayacağız. Bugünün konusu ise dijital nezaket. Dijital nezaket, çevrim içi platformlarda gerçekleştirdiğimiz tüm faaliyetlerimizde diğer insanların kimliğine ve inandığı değerlere saygı duymak, fikirlerini önemsemek, küçümsemeden, ötekileştirmeden veya aşağılamadan herkese eşit bir şekilde yaklaşabilmeyi gerektiriyor. Elbette yakın bulduğumuz bir görüş yahut düşünce bizi kendisine daha fazla çekecektir ama bu durum kesinlikle diğer bakış açılarının yanlış olduğu ya da daha az nezaketi hak ettiği anlamına gelmez. İnsanların pek çoğu, dijital dünyayı kendilerine yeni bir kimlik oluşturmanın en uygun zemini olarak değerlendiriyor. Bu da beraberinde bazı insanların daha kontrolsüz davranmalarını getirebiliyor. Bazı durumlarda bu dijital mecralarda tahammülsüzlük, eleştiriye kapalı olma, empati yoksunluğu, farklı fikirlere kapalılık şeklinde tezahür edebiliyor. Bu bakımdan dijital mecralardaki kimliklerimizin, gerçek hayattaki kişiliklerimizden pek de ayrı olmadığını söyleyebiliriz. Onun için interneti, anonimlik perdesi kalksa da pişman olmayacağımız şekilde kullanabilmemiz gerekir” diye konuştu.

“GOSB Teknopark Türkiye’de dijital nezaketi ilk kez gündeme getiriyor”

Dijital Nezaket konusunda tarihe geçecek bir çalıştay gerçekleştirildiğinin altını çizen Yıldız Teknik Üniversitesi İİBF Dekanı Prof. Dr. Halit Keskin, “Hepimiz dijitalleşme, dijital dönüşüm ve dijital teknolojilerin işletmelerin kurumsal süreçlerine yansıması ve maliyetlerin düşmesi konularında çok konuşuyoruz. Olayın dijital nezaket kısmını büyük ölçüde eksik bırakıyoruz. Bundan dolayı hem GOSB Başkanımızı hem de GOSB Teknopark Genel Müdürümüzü bu vizyonlarından dolayı kutluyorum. Bugün burada dijital nezaket ile ilgili siz değerli katılımcılarımızla beraber güzel fikirler ve öneriler üreteceğiz. Daha sonra üretilen öneriler ve fikirler çok kapsamlı bir sonuç raporuna dönüştürülecek. Rapor teknoparkımızın web sitesinden kamuoyuna paylaşılacak. Sonuçlar basın ile paylaşılacak. Nezaketi, görgü kurallarını, protokol kurallarını, iletişim kalitesini dijital ortama taşımaktan bahsediyoruz. Yani klavyenin arkasına saklandığımız zaman normalde gösteremediğimiz cesareti hunharca, zorbalığa dönüşecek şekilde birilerinin haksızca itibarını zedeleyecek şekilde dijital ortamda yazabiliyoruz. Dolayısıyla bu noktada farkındalık oluşturmak daha fazla bunun üzerine gidilmesi önem taşıyor. GOSB Teknopark Türkiye’de dijital Nezaketi ilk kez gündeme getiriyor. Türkiye çapında bence öncülük edecek ve bundan sonra birçok çalıştaya imza atılacak. Dijital nezaket raporu bizlere hem yol göstericihem de rehber olacak” ifadelerini kullandı.

Teknolojik araçların kullanımının da siber zorbalığa teşvik ettiğini belirten Prof. Dr. Halit keskin, “Dijital ortamda şiddet, elektronik araçlar kullanılarak kötü niyetli ve saldırgan şekilde yapılan eylemleri içermektedir. Şiddet türleri arasında, karşı tarafı kızdırmaya çalışmak, rahatsız edici mesajlar göndermek, bir kişi hakkında dedikoduların yayılmasını sağlamak bunların herkes tarafından görünür olmasını sağlamak karşı tarafın kimliği kullanarak asılsız paylaşımlarda bulunmak, dışlamaya çalışmak, tehdit içeren mesajlar yollamak gibi örnekler mevcuttur. İnternetin ve dijital ortamın şiddet gibi olumsuz kavramlarla anılması ve bu yönde değerlendirilmesi yaygın hale gelse de kullanıcıların olumlu davranışları da desteklenmekte, teşvik edilmekte ve artırılmaya çalışmaktadır” dedi.

GÖLCÜK’E ENGELLİ GEÇİŞ YOLU

KULİSTE MUHABBETLER...

BAŞİSKELE’DE TRETUVAR YENİLEME ÇALIŞMALARI TAMAM

DEĞİRMENDERE SAHİLİNDE HUMMALI ÇALIŞMA

ARA TATİLDE 230 ÇOCUK BİNİCİLİKLE TANIŞTI

GÖNÜL KAZAN İLE SOFRALAR BOŞ KALMIYOR

PARKLAR, BÜYÜKŞEHİR’LE GÜVENLİ VE SAĞLAM

CHP GÖLCÜK’TE BAYRAMLAŞMA COŞKUSU

MUSTAFA BAYAZIT YRP GÖLCÜK İLÇE BAŞKAN OLDU

12 METREKÜP ATIK DENİZE ULAŞMADAN TOPLANDI

GÖLCÜK KÖYLERİ DERNEĞİ, DERNEK BİNASINDA BAYRAMLAŞTI

SAĞLIKÇILAR BAYRAMLAŞTI

BAŞİSKELE’DE GELENEKSEL KENT BAYRAMLAŞMASI COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİ

KARTEPE’DE BAYRAM COŞKUSU

GELENEKSEL KOCAELİ KENT BAYRAMLAŞMASI 42. KEZ YAPILDI

İÇİŞLERİ BAKAN YARDIMCISI ÇELİK 112 ACİL ÇAĞRI MERKEZİNDE GÖREVLİ PERSONELLE BAYRAMLAŞTI

OLASI OLUMSUZLUKLARIN ÖNÜNE GEÇİLİYOR

MHP KOCAELİ’DEN BAYRAMDA YOĞUN PROGRAM

BAŞKAN BÜYÜKAKIN, AK PARTİ İL BAYRAMLAŞMASI’NA KATILDI

GÖLCÜK KENT BAYRAMLAŞMASINDA BİR ARAYA GELDİ

235 ARAÇ VE 630 PERSONELLE 24 SAAT ÇALIŞMA

BAŞKAN BÜYÜKAKIN: SİZLER HER ZAMAN BAŞ TACISINIZ

KENT MEYDANI’NDA RAMAZAN DOPDOLU GEÇTİ

BAŞKAN BÜYÜKAKIN’DAN BARIŞ VE HUZUR DİLEĞİ

BAŞKAN BÜYÜKAKIN: RAMAZAN BAYRAMI’MIZI TEBRİK EDİYORUM

TEMAD’DA BAYRAMLAŞMA

VALİ AKTAŞ : BAYRAMLAR HUZUR VE GÜVEN ORTAMIDIR

BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

BÜYÜKŞEHİR, KABİRLER İÇİN ON BİNLERCE ÇİÇEK DAĞITTI

BAŞKAN SEZER :RAMAZAN BAYRAMIMIZ MÜBAREK OLSUN

Yükleniyor

loading
  • BIST 100

    16119,15%-0,25
  • DOLAR

    44,32% 0,07
  • EURO

    51,18% -0,17
  • GRAM ALTIN

    6208,56% -3,08
  • Ç. ALTIN

    11186,94% 0,00

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 27 17 1 9 33 60
3.TRABZONSPOR A.Ş. 27 18 3 6 24 60
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 27 15 5 7 18 52
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 27 12 8 7 14 43
6.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 27 9 12 6 -9 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 27 8 10 9 -10 33
10.CORENDON ALANYASPOR 27 6 8 13 1 31
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
12.TÜMOSAN KONYASPOR 27 7 11 9 -8 30
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 27 6 14 7 -9 25
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 27 6 14 7 -18 25
15.KASIMPAŞA A.Ş. 27 5 13 9 -15 24
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 27 4 12 11 -27 23
17.İKAS EYÜPSPOR 27 5 15 7 -19 22
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 27 4 18 5 -23 17