Tarih: 02.01.2024 14:44

Gözler Aralık Ayı Enflasyonunda KULAKLAR ANKARA’DA

Facebook Twitter Linked-in

Gözler Aralık Ayı Enflasyonunda
KULAKLAR ANKARA’DA

Emeklilerin gözü kulağı bugün açıklanacak olan emekli maaş zam oranlarında. İlk olarak yarın Aralık ayı enflasyon oranı açıklanacak. Akabinde 13.5 milyon emeklinin dört gözle beklediği maaş zamları belli olacak. Yani yarın gözler Aralık ayı enflasyonunda, kulaklar ise Ankara’da olacak.

Emekliler refah payını istiyor

Yarın açıklanacak olan emekli maaşı zam oranında emeklilerin beklentisi yüksek. Emekliler açıklanacak olan Aralık ayı enflasyon oranıyla birlikte maaşlarına refah payının da verilmesini istiyor. Emekliler ayrıca en düşük emekli maaşının en az 15 bin lira olması gerektiğini belirtirken, asgari ücret ile aralarındaki farka dikkat çekti. Eskiden bir emekli maaşının asgari ücretten hatırı sayılı oranda daha fazla olduğunu söyleyen emekliler asgari ücret ile en düşük emekli maaşı arasındaki makasın bu kadar açık olmaması gerektiğini dile getirdi. En düşük emekli maaşı alan bir emeklinin geçinmesinin çok zor olduğunu belirten Emekliler, ‘Ay sonunu getiremiyoruz. Asgari ücret zamlandı her ürünün fiyatı arttı. Bizim suçumuz ne? En düşük emekli maaşı en az 14-15 bin lira olmalı’ dediler.

’15 binin altında olmamalı’

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Gölcük Şubesi Başkanı Ergun Şahin, en düşük emekli maaşının günümüz koşullarında 15 binin altında olmaması gerektiğini belirtirken, emeklilerin beklentilerinin bu civarda olduğunu söyledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —