Tarih: 12.10.2022 13:55

Grip Aşısı Olmanın Faturası 243 Lira FAKİR FUKARA NE YAPSIN?

Facebook Twitter Linked-in

Grip Aşısı Olmanın Faturası 243 Lira

FAKİR FUKARA NE YAPSIN?

Kış ayları yaklaşırken en yaygın hastalıklardan gribin daha hafif atlatılması için grip aşısı olmayı düşünenler bu yıl grip aşısının 243 lira olduğu açıklanmasının ardından isyan ederek, “Dar gelirli hasta mı olsun” diyerek sitem ettiler.

“Aşı Devlet tarafından herkese ücretsiz yapılmalı”

Sonbahar mevsimini yaşadığımız bugünlerde hava değişimi yüzünden grip salgını oldukça arttı. Sağlık Bakanlığı ülkemizde 4 milyona yakın grip aşısı olduğunu açıkladı. Kronik hastalığı olanlar ve 65 yaş üstü vatandaşlar grip aşısını ücretsiz olma hakkına sahipler. Kronik hastalığı olmayan vatandaşlar grip aşısı olmak için 243 lira ödemek zorunda. Bu da akıllara parası olmayanlar hasta mı olsun sorusunu getiriyor.

‘Parası olanlar hasta olmasın, parası olmayanlar hasta olsun anlayışı çok yanlış’

Konu hakkında düşüncelerini belirten bazı vatandaşlar, ‘Mevsim olarak gribal enfeksiyon artmış durumda. Devletimizin kronik hastalığı olanlara aşıyı bedava sağlamaları güzel ama parası olmayanlar nasıl bu aşıyı olsun? Grip aşısı olmak için 243 lira ücret istiyorlar. Bu parayı nasıl ödeyelim. Yani parası olanlar hasta olmasın, parası olmayanlar hasta olsun anlayışı çok yanlış. Devletimiz grip aşılarını ücretsiz sağlamalı. Sonuçta bizler vatandaş olarak vergimizi veriyorsak, Devletimizde bize bu hizmeti sağlamalı’ diyerek isteklerini belirttiler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —