Tarih: 02.08.2023 14:16

GÜKAD 4 bin 768 depremzedeye PSİKOLOJİK DESTEK VERDİ

Facebook Twitter Linked-in

GÜKAD 4 bin 768 depremzedeye

PSİKOLOJİK DESTEK VERDİ

Güçlü Kadınlar Derneği (GÜKAD), 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilimizi etkileyen büyük depremler sonrası ilimize yerleşen 4 bin 768 depremzedeye psikolojik destek verdi.

Giz Akademi Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi kurucusu, Kocaeli Güçlü Kadın Derneği (GÜKAD) Başkanı Uzm. Psikolog Tuğba Yıldız, basın mensupları ile tanışma toplantısı düzenledi. Uzm. Psikolog Yıldız, Kahramanmaraş merkezli depremlerde ilimize yerleşen depremzedeler için hazırlayıp uyguladıkları projeleri anlattı. Proje kapsamında depremzedeler tek tek ziyaret edilerek terapi vakaları belirlendi ve her depremzedenin durumuna göre terapi uygulandı.

Faaliyetler hakkında bilgi verildi

GÜKAD Eğitim Koordinatörü Merve Özdinç’in açılış konuşması ve sunumu ile Programa başlandı. Hukuk Danışmanı, Yazılım M.H.D, Yaşam Koçu Başak Nur Yılmaz  faaliyetleri hakkında  bilgi verdi.

Yıldız, ‘Alanında uzman hocalarımız tarafından 4768 ağır vakamızı iyileştirdik’

GÜKAD Başkanı Uzm. Psikolog Tuğba Yıldız, şu konuşmayı yaptı: ‘Projemizi, 13 Mart 2023 tarihinde ev ziyaretleri ile başlattık. Psikolojik destek ve iyileştirme eğitimleri ile Giz Akademi Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezinde bireysel terapiler, aile danışmanlığı, kişisel gelişim seminerleri, motivasyon geceleri, gençlere yönelik eğitim programları, kadınlarımıza kişisel bakım olanakları ile iyileştirme sürecini devam ettirdik. Projemizi, 12 Temmuz 2023 tarihinde sonlandırdık. Depremzede iyileştirme projesinde 282 ev ziyareti 1911 depremzede misafirimize ulaştık. Alanında uzman hocalarımız tarafından 4768 ağır vakamızı iyileştirdik. Biz kalplerindeki açılan yarayı sardık ve üzerine çiçekler ektik şimdi ise o çiçeklere iyi bakmak onların elinde” dedi.

‘Projemize destek verenlere teşekkür ediyorum’

 

Yıldız, konuşmasının devamında, ‘Hayata geçirdiğimiz ‘’Güçlü Kadın Güçlü Türkiye’ Projesinde amacımız kadınlarımıza gücün aile kavramından geldiğini, en güzel aile mirasını bizim bırakabilmemiz gerektiğini, değerlerle dolu yaşamın gerçek güç olduğunu ve temel kavramının aile çatısından doğduğunu anlatabilmek. Projemize katkılarından ve desteklerinden dolayı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a ve Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Ali Korkmaz’a Kent Konseyi Genel Sekreteri Sedat Köse’ye, Kent Konseyi Kadın Meclisi Rümeysa Şen’e ve GÜKAD üyelerine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Uzmanlar kendi alanlarına göre sunum yaptı

Kocaeli Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Pedagog-Uzman Eğitimci Rümeysa Şen “Kadın Psikolojisi ve Toplumsal Cinsiyet Bağlamında Rol Kalıpları, Dernek Başkanvekili Aile Danışmanı-Uzman Eğitimci Sevil Pekdemir Bayan katılımcılara “Aile içi İletişim ve Çatışmayı Önleme, Ailenin yapısının korunmasında ailenin önemini, GÜKAD yönetim kurulu üyesi Klinik Psikolog Angela Orge “Ailede Kadın Yaşam Döngüsü”, GÜKAD yönetim kurulu üyesi Uzman Eğitimci Mutlu Sevil “ Çocuk Gelişiminde Annenin-Kadının Eğitimci Rolü”, GÜKAD yönetim kurulu üyesi Yaşam Koçu Esra Tanrıverdi “ Anne Çocuk İlişkisinde Farkındalık Oluşturmak, GÜKAD üyesi İlahiyatçı Kübra Asilsoy “İslam’da Kadının Yeri ve Değerlerimizin Önemi, GÜKAD yönetim kurulu üyesi Avukat- Arabulucu Sema Yıldırım “Türk Medeni Kanununda Kadın Hakları ve Kadına Yönelik İhlallerin Korunması”, GÜKAD üyesi Muhammet Kürşat Alper “Devlet Teşvikleri ve KOSGEB” bilgilendirmesi sunumları gerçekleştirildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —