Tarih: 12.05.2019 13:10

Gülsuyu, ‘Bu Ramazan ayının konusu Paylaşma ve Yardımlaşma oldu’

Facebook Twitter Linked-in

Gülsuyu, ‘Bu Ramazan ayının konusu Paylaşma ve Yardımlaşma oldu’

Milli Eğitim Müdürlüğü’nün başlatmış olduğu Değerler Eğitimi Projesi kapsamında 2018- 2019 Eğitim Öğretim Yılının ikinci dönem konusu olan Paylaşma ve Yardımlaşma konusu hakkında açıklama yapan Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, “Öğrencilerimiz Ramazan Ayını Paylaşma ve Yardımlaşma konusu ile daha iyi anladılar” dedi.

Tekne Orucu yerine Paylaşma ve Dayanışma konusu işleniyor

Değerler Eğitimi Projesi kapsamında geçtiğimiz yıl Ramazan Ayında ilkokul öğrencilere yönelik hayata geçirilen Tekne Orucu konusunun bu sene işlenmeyeceğini ifade eden Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Tekne Orucunun yerine bu sene Ramazan Ayında okullarımızda Paylaşma ve Dayanışma konusunu işlediklerini ve bu konu ile öğrencilerinin Ramazan Ayının maneviyatını daha iyi anladıklarını ifade etti.

Hazırlanan Ramazan Kolileri ihtiyaç sahibi öğrencilere veriliyor

2018- 2019 Eğitim Öğretim Yılının ikinci dönem konu olan ve içinde bulunduğumuz Ramazan Ayı içinde işlenen Paylaşma ve Yardımlaşma konusu hakkında bilgi veren Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu yaptığı açıklamada “ Bilindiği gibi Değerler Eğitimi Projesi kapsamında her dönem farklı bir konu işlemekteyiz.

Geçtiğimiz yıl yapmış olduğumuz tekne orucu konusunu bu sene işlemeyeceğiz. Onun yerine bu dönem, Değerler Eğitimi Projesi kapsamında, ‘Paylaşma ve Yardımlaşma’ konusunu ele aldık. Paylaşma ve yardımlaşma konumuzu okullarımız kendilerine göre hazırladıkları projeler ile işliyorlar. Bu konunun Ramazan Ayına denk gelmesinden dolayı okullarımızın birçoğu toplamış oldukları yardımlar ile hazırladıkları erzak kolilerini yine aynı okul içerisinde bulunan ihtiyaç sahibi öğrencilerin ailelerine teslim ederek işlemeye karar verdiler. Tabi ihtiyaç sahibi öğrenci sayısından fazla Ramazan Kolisi hazırlanabiliyor. Bu gibi durumlarda Ramazan Kolisini hangi okul ve sınıfın hazırladığı yazılı bir şekilde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na teslim ediyoruz. Burada Ramazan Kolileri ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıyor” dedi.

“Yardımlaşma ve Paylaşma konusu okullarımızda en iyi şekilde işlenmektedir”

Değerler Eğitim Projesinin faaliyetleri hakkında genel bilgi veren Gülsuyu, “Değerler Eğitimi Projesi 2018-2019 dönemi faaliyetlerini yürütmek üzere, müdürlüğümüzce bir şube müdürü ve 6 öğretmenden oluşan bir komisyon belirledik. İlçemizde üç yıldır yürütülen projemizin şartnamesi güncellendi ve 1. dönem temamızın selamlaşma olmasına karar verildi. Bu konumuz okullarımız tarafından çok güzel bir şekilde işlendi. İkinci dönem konumuz olan Yardımlaşma ve Paylaşma konusu yine okullarımızda en iyi şekilde işlenmektedir. İkinci dönem temamızı yardımlaşma ve paylaşma olarak belirleyen komisyonumuzla rutin toplantılarımız devam etmekte ve komisyon tarafında alınan kararlar hızla uygulanmaktadır. İkinci dönem alınan kararlar uyarınca paylaşma ve yardımlaşma değeri kapsamında okullarımızda resim, şiir ve kompozisyon yarışmaları düzenlenecek. Yarışmalarda dereceye giren öğrencilerimize yılsonu kapanış töreninde ödülleri verilecek. Değerler Eğitimi Projesi kapsamında Yardımlaşma ve Paylaşma konusu işleyen öğrencilerimize ve ailelerine yapmış oldukları yardımlardan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —