Tarih: 05.11.2020 13:50

Gürel, “Deprem gerçeğini bizlere tekrar hatırlattı”

Facebook Twitter Linked-in

Gürel, “Deprem gerçeğini bizlere tekrar hatırlattı”

CHP Gölcük İlçe Başkanı Fikret Gürel Geçtiğimiz Cuma günü İzmir’de meydana gelen 6,6 şiddetindeki depremin ardından Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer önderliğinde siyasi ilçe başkanları olarak İzmir’e gitmişlerdi. Başkan Gürel İzmir Depremi hakkında düşüncelerini dile getirerek, “ Deprem gerçeğini bizlere tekrar hatırlattı” dedi.

“Deprem 15-20 saniye daha sürse yıkılan bina ve can kaybının çok fazla olması kaçınılmazdı”

CHP İlçe Başkanı Fikret Gürel yaptığı açıklamada, “Öncelikle  ilçemizdeki siyasi parti ilçe başkanları olarak bizleri bir araya getirip İzmir’de yaşanan deprem sonrası buradaki vatandaşlarımızın acılarını paylaşmak, 1999 depremini yaşamış bir kent olarak geçmiş olsun dileklerimizi iletmek ve bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere oraya gitmemize vesile olan Gölcük Belediye Başkanımız Ali Yıldırım Sezer’e teşekkürlerimi bir borç bilirim. Gölcük depremini yaşamış biri olarak, İzmir’de yaşanan depremde oradaki vatandaşlarımızın ruh halinden en iyi bizler anlarız. Gittiğimizde gördüğümüz o acı tablo karşısında birden felaketi yaşadığımız o günler aklımıza geldi ve etkilendik. Tek tesellimiz yıkılan binaların ve can kaybının çok olmamasıdır. Tabiki bir can bile çok önemlidir. Gönül ister ki hiç olmasın. Ama gördüğümüz manzara karşısında deprem 15-20 saniye daha sürse yıkılan bina ve can kaybının çok fazla olması kaçınılmazdı” dedi.

“Gölcük’te “Kentsel Dönüşüm” projesinin acilen hayata geçmesi çok önemlidir”

Başkan Gürel sözlerinin devamında, “İzmir Depremi, deprem gerçeğini bizlere tekrar hatırlattı. Bu vesile ile tekrar gördük ki ” Depremler insanları öldürmez, ama binalar özellikle kazanç uğruna malzemeden çalarak yapılan binalar öldürür.”  Bu yüzden öncelikle deprem kuşağında olan  ve aynı zamanda yakın bir gelecek de beklenen İstanbul depreminden de etkilenecek ilçemizde “Kentsel Dönüşüm” projesinin acilen hayata geçmesi çok önemlidir. Çünkü depremi yaşamış birçok bina artık yorulmuştur. Hatta bu dönüşümün tüm ilçemize uygulanması ve bireysel girişimlerin önünü açacağından önem arz etmektedir. İzmir’de arama kurtarma çalışmaları tamamlandı ve 114 vatandaşımız hayatını kaybederken 1035 vatandaşımızda yaralandı. Bu vesileyle İzmir’de yaşanan depremde hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyorum” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —