Tarih: 14.03.2023 13:34

HAKEV Gölcük Temsilciliği Başkanı Burhanettin Çalgan, “İLK GÜNDEN BERİ DEPREMZEDELERİN YANINDAYIZ”

Facebook Twitter Linked-in

HAKEV Gölcük Temsilciliği Başkanı Burhanettin Çalgan,

“İLK GÜNDEN BERİ DEPREMZEDELERİN YANINDAYIZ”

Hacı Şaban Efendi Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı HAKEV Gölcük Temsilciliği Başkanı Burhanettin Çalgan, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki büyük depremin ardından ilk günden beri deprem bölgesine destekte olduklarını ifade ederek, “Deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın yaşadıklarını en iyi bizler anlarız. Bu nedenle kendilerinin ilk günden beri yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

“Deprem bölgesine yardımlarımızı Gölcük Belediyesi, AFAD ve Kızılay koordinesinde gerçekleştirildi”

Yaşanan depremin ilk gününden beri hem Gölcük Temsilcilikleri olarak hem de genel merkezleri olarak deprem bölgesindeki depremzedeler için yardımlar gönderdiklerini ifade eden HAKEV Gölcük Temsilcisi Burhanettin Çalgan yaptığı açıklamada, “Deprem bölgesine yardımlarımızı Gölcük Belediyesi, AFAD ve Kızılay koordinesinde gerçekleştirildi. Özellikle mevsimin kış olması ve havanın soğuk olması sebebiyle öncelikli olarak battaniye, yorgan ve tabi ki gıda malzemesi ile kışlık mont, bot ve elbise olarak yardımlarımızı gönderdik. Zaman zaman soba, kömür yardımlarımızda oldu. Ayrıca hijyen malzemeleri gönderdik. Tabi en yoğunluklu olarak gıda yardımı yaptık” dedi.

“Dört bölgede aşevi hizmeti veriyoruz”

Sözlerine devam eden Başkan Çalgan, “Bölgede Hatay ve Kahramanmaraş’ta genel merkezimiz tarafından günlük üç öğün sıcak yemek dağıtmak üzere dört bölgede aşevi hizmeti sunduk ve Ramazan Bayramı sonuna kadar sıcak yemek dağıtımımız sürecek. Dolayısıyla bölgeye gıda yardımlarımız aralıksız devam ediyor.

“İlçemize gelen depremzedelere yardımcı olmaya devam ediyoruz”

Başkan Çalgan son olarak yaptığı açıklamada, “Ayrıca  afet bölgesinden ilçemize gelen depremzede ailelere kalacakları ev temininde ve bu ailelerin öncelikli gıda, eşya ve kıyafet ihtiyaçlarını elimizden geldiğince sürdürüyoruz. Umuyoruz ki Millet- Devlet el ele bu zorlukların üstesinden tez zamanda geliriz. Allah ölmüşlerimize rahmet yaralılarımıza şifa ihsan eylesin” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —