Tarih: 06.12.2021 12:34

Halıcı: ‘Gençlerin Dilini Konuşmak Mecburiyetindeyiz’

Facebook Twitter Linked-in

   Anadolu Gençlik Derneği Kocaeli Şubesi, ilçe yönetimleriyle aylık çalışmalarını değerlendirdiği divan toplantısını, geçtiğimiz gün İzmit Uluslararası Gençlik Merkezinde icra etti. Toplantıya il ve ilçe başkanları ile yönetimleri katıldı. Program Anadolu Gençlik Derneği Kocaeli Şube Başkanı Kemal Halıcı’nın konuşması ile başladı. Halıcı, hiçbir ayrım gözetmeden gençlere ulaşmaları gerektiğini belirtirken gençlerin dilinden anlamak gerektiğinin de altını çizdi. Halıcı’nın konuşmasının satır başları şöyle:

Her Yaştan İnsan İle İstişare Ediyoruz

“Biz bir gençlik teşkilatıyız. Gençlere doğru bildiğimiz prensipleri ulaştırmanın gayretini gösteriyoruz. Bu işi yaparken de 10 yaşındaki gençten 50 yaşındaki yetişkine kadar herkes ile istişare ediyoruz. Özellikle gençlerin beklentilerini dikkate alıyoruz. Onlar ile konuşarak onlara hitap eden projeler geliştiriyoruz. Amacımızı biliyoruz. Bu amaca matuf bir üretim ile yolumuza devam edeceğiz. Derneğimizin geçen hafta Körfez ilçemizde ortaokullu gençlerle tertip ettiği programa katıldık. Bizzat ortaokullu kardeşlerim ile konuşarak onların beklentilerini not aldım.İnşaallah onlardan gelen beklentiler doğrultusunda yolumuza devam edeceğiz.””

Yeni Projeler Üreteceğiz

Bununla birlikte salgın sürecine kadar gerçekleştirdiğimiz Siyer-i Nebi yarışmaları ile binlerce genç kardeşimize ulaştık. Ortaokullu ve liseli gençlerle irtibatımızı diri tuttuk. Teşkilatlarımızı bu proje ile motive ettik. Teşkilatlarımız bu sayede çalışma azimlerini canlı tuttular. Genel Merkezimiz bu minvaldeki çalışmalarına yenisini ekleyerek devam edecektir. İnşaallah yeni projelerle genç kardeşlerimize ulaşmaya devam edeceğiz. Gence ulaşırken onunla aynı dili konuşmanın önemini biliyoruz. Bu sebeple teşkilatlarımıza daima şunu söylüyoruz: Gence ulaşarak onunla yeni bir sürece girmek istiyorsanız onun kullandığı dili kullanacak ve muhatabınızın ruh halini iyi bileceksiniz.”

Şuur Dersleri İle Evlere Misafir Olduk

Yine haftalık olarak tüm ilçelerimizde yapılmak üzere gerçekleştirdiğimiz şuur dersleri ile çalışan gençler başta olmak üzere pek çok kardeşimize ulaştık. Hocalarımızın icra ettiği şuur derslerinde akideden ilmihale pek çok hususa değindik.Bu çalışmayı tüm teşkilatlarımız sahiplendi. Şuur derslerimizin mahallelere yayılması ve daha çok insana ulaşması adına vakıf binalarının dışına çıkılmasını tavsiye ettik. Pek çok vatandaşımız bu dersleri evine kabul ederek bizleri misafir etti. Mahallesindeki insanları şuur derslerimiz ile buluşturdu. Şuur derslerini aynı doğrultuda devam ettirerek yeni kardeşlerimize ulaştıracağız. Bu hususta gayret gösteren teşkilat mensuplarımıza teşekkür ediyorum.” dedi. Toplantı ilçe başkanlarının rapor sunumu ile sona erdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —