Tarih: 01.09.2021 12:51

Halıdere halkı yeniden faaliyete geçirilen Taş Ocağı için eylem yaptı BAŞKAN SEZER, ‘SÜKUNETİNİZİ KORUYUN’

Facebook Twitter Linked-in

Halıdereliler geçtiğimiz akşam 2018 yılında faaliyeti durdurulan Halıdere Taş Ocağının mahkeme yeniden faaliyete geçebilir kararı üzerine ayaklanarak, alınan karara sert tepki gösterdi. Halıdereli vatandaşların yanına giden Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Halıderelilerin yanında olduklarını belirterek, ‘Sükûnetinizi koruyun’ dedi.

Halıdereliler teyakkuza geçti

2018 yılında faaliyeti durdurulan Gölcük Halıdere Taş Ocağının mahkeme sonucu yeniden faaliyete geçebilir kararı üzerine Halıdere halkı geçtiğimiz akşam itibariyle teyakkuza geçip Taş Ocağı çevresinde eylem yaptı.

Başkan Sezer Halıdere halkının yanında

Halıdere halkının tepkisi üzerine olay yerine gelen Gölcük Belediye Başkanı Avukat Ali Yıldırım Sezer, vatandaşları gelinen süreç hakkında bilgilendirerek, ‘Bizim öyle bir mülki Amirimiz var ki kendisini Halıdereli sanırsınız. Sayın Valimiz de bu konuda çok uğraşıyor ve bu konuya çok hassas yaklaşıyor. Ben şahsi kararımı söylüyorum. İzin verilmeyeceği yönünde. Biz gereken açıklamaları yapıyoruz. Vali dahi olsa idarenin her türlü işlemi yargı denetimi altındadır. Yapılan iptal işlemi ile alakalı olarak mahkeme iptal kararı vermiş mi? Vermiş. Valilik buyur kardeşim çalışabilirsin dedi mi? Demedi. Bu iptal kararı yeniden alınabilir mi? Alınabilir. Ama şu an mahkeme kararı varken o mahkeme ararına bir şey yapamazsın. 30 günlük süreç var. Mahkeme kararına karşı gelemezsin. Bizler bu konuda haklıyken haksız duruma düşmeyeceğiz. Burada yapılan zararı da karşı taraf ödemeli. Ne yapmak gerekiyor? Yapılması gereken bu kararı yeniden çıkartmak. Ümidim mahkemenin Halıdere Taş Ocağı konusunda yeniden açılmayacak demesi’ dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —