Tarih: 14.10.2022 11:07

Halıdere TRSM Danışanları SEKA KAĞIT MÜZESİNİ GEZDİ

Facebook Twitter Linked-in

Halıdere TRSM Danışanları

SEKA KAĞIT MÜZESİNİ GEZDİ

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesine bağlı hizmet veren Halıdere Toplum Ruh Sağlığı Merkezi danışanlarının psiko-sosyal gelişimine katkı sağlamak amacıyla “10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü” kapsamında Seka Kâğıt müzesini ve Bilim Merkezini gezdiler.

10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü hakkında bilgi verdiler

10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günühakkında yapılan açıklamada, “Ruh sağlığına dikkat çekmek amacıyla 10 Ekim 1992 yılından beri kutlanan Dünya Ruh Sağlığı Gününde ruhsal rahatsızlıklardan korunmak ve erken müdahale etmek açısından yakın çevremizden başlayarak daha duyarlı olmanın, empatik yaklaşmanın, daha fazla dinleyici ve gözlemleyici olmanın önemi üzerine düşünülen bir gündür. Dünya Ruh Sağlığı Federasyonu tarafından belirlenen “10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü”, ruh sağlığı konusunda toplumun bilinçlendirilmesi ve bu alanda yaşanan sorunlara kamuoyunun dikkatinin çekilmesini amaçlamaktadır. Dünya Ruh Sağlığı Günü’nün bu yılki teması “Değişen Dünyada Gençler ve Ruh Sağlığı” olarak belirlenmiştir. Bu tema çerçevesinde yeni neslin ruh sağlığının korunması ve güçlendirilmesi konusunda farkındalık yaratılması, uzun vadeli çalışmalarımızda ise gençlerin dayanıklılığının arttırılması ve önlenebilir ruhsal hastalıkların önlenebilmesi hedeflenmiştir” denildi.

Acar, “danışanlarımızın sosyo-kültürel gelişimine katkı sağlayacak etkinliklerimiz devam edecektir”

Hastane Başhekimi Uz. Dr. Sertan Acar; Unutulmamalıdır ki ruh ve beden sağlığı bütünün ayrılmaz parçalarıdır. Birindeki aksaklık mutlaka diğerini de az veya çok etkiler. Görmezden gelmeyelim diyerek, danışanlarımızın sosyo-kültürel gelişimine katkı sağlayacak etkinliklerimiz devam edecektir, dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —