Tarih: 20.01.2019 15:02

Hamsi Festivali oldukça yoğun bir ilgiyle karşılandı VATANDAŞ KUCAKLAŞTI

Facebook Twitter Linked-in

Hamsi Festivali oldukça yoğun bir ilgiyle karşılandı

VATANDAŞ KUCAKLAŞTI

Gölcük’te 16-20 Ocak tarihleri arasında Anıtpark’ta gerçekleştirilen Hamsi Festivali’ne ilgi oldukça yoğun oldu. İlçemizde gerçekleştirilen Hamsi Festivali’ne başta Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy olmak üzere Milletvekilleri,  Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Belediye Başkan Adayları ve çok sayıda önemli isim katılım sağlarken, vatandaşlar Hamsi Festivali’yle deyim yerindeyse kucaklaştı.

Festival hedefine ulaştı

Gölcük Trabzonlular Derneği tarafından gerçekleştirilen Hamsi Festivali, bu yıl ilk kez Gölcük’te yapıldı. Festivalin ilk gününde vatandaşlara 10 bin balık ekmek ve 7 bin bardak çay dağıtıldı. Festivalin açılışına katılım oldukça yoğun olurken Gölcük halkı da bu festivalde, yöresel ürünlerin satıldığı,stantlara  oldukça ilgi gösterdi. Biz de gazetemiz olarak stant sahipleriyle Hamsi festivali hakkında düşüncelerini aldık. Stant sahipleri festivale ve ürünlere ilginin yoğun olduğunu ama satışların düşük olduğunu belirtti.

Gürsoy, “Son gün olduğu için yoğunluk fazlaydı”

Hamsi Festivali’nde sadece Trabzon’un değil diğer illerin de yöresel lezzetleri stantlarda yerini aldı. Sakarya’nın Taraklı İlçesinden gelen ürünlerini satışa sunan Murat Gürsoy, “Genel olarak festivalin ilk günü orta derecede bir kalabalık vardı. Ev yapımı tarhanalar, erişteler, buğday çimi marmelatı, doğal içilebilir sirkeler, karakekik balı, toprak ile çökertilmiş köy pekmezlerimiz var. Bugün son gün olduğu için yoğunluk daha çok fazlaydı. Gölcük için gerçekten çok yararlı bir festival oldu. Bu türlü festivallerin sayısı artmalı” dedi

Erdoğdu, “Bu yoğun ilgi bizi oldukça memnun etti”

Hüseyin Erdoğdu “İlk gün aşırı derecede bir yoğunluk vardı ama iş yoktu. Standımızda Kayseri’den pastırma, Rize’den kavurma, Artvin Yusufeli’den getirdiğimiz zeytinlerin satışını yapmış bulunmaktayız. İlk gün 10 bin balık ekmek dağıtıldı ve vatandaşlar bol bol eğlendi. Bu yoğun ilgi bizleri oldukça mutlu etti” dedi.

Karadeniz, “Çok güzel ve çok hoş bir Hamsi Festivali oldu”

Hamit Karadeniz “İlk gün hamsi dağıtılmasından ötürü, festivale insanların talebi oldukça yoğundu. Diğer günlerde pek bir yoğunluk yoktu. Bizim masrafımız oldukça fazlaydı, ama satışlar bu masrafları maalesef ki karşılamıyordu. Ama Hamsi Festival’ine lafımız yok. Çok güzel ve çok hoş bir Hamsi Festivali oldu” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —