Tarih: 03.05.2019 13:57

Harb-İş Kocaeli Şube Başkanı Turhan Yıldız, “1 MAYIS AMACINA ULAŞMIŞTIR”

Facebook Twitter Linked-in

Harb-İş Kocaeli Şube Başkanı Turhan Yıldız,

“1 MAYIS AMACINA ULAŞMIŞTIR”

Türk Harb-İş Sendikası Kocaeli Şubesi Başkanı Turhan Yıldız, geçtiğimiz günlerde İzmit Milli İrade Meydanı’nda Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’ın da katıldığı 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü adı altında kutlanan miting sonrası Gazetemize düşüncelerini dile getirdi. Başkan Yıldız, ‘1 Mayıs amacına ulaşmıştır’ dedi.

“Yargıda adalet ve üretime yönelik çalışmaların yapılması iletildi”

Başkan Yıldız açıklamasında, “Marmara Bölgesi’ndeki bütün sendika örgütleri ilimize geldi. Katılım yoğun oldu. Güzel bir birliktelik oldu. Alanlarda insanlar haklı talepleri için haykırdı. Türk iş başkanının vermiş olduğu mesaj bizleri rahatlattı. Özellikle kıdem tazminatı, taşeron işçilerin durumu, yargıda adalet ve üretime yönelik çalışmaların yapılması iletildi. Kıdem tazminatı kırmızı çizgimiz olduğunu bir kez daha hatırlattı. Kıdem tazminatında oynanacak veya alınacak işçi aleyhine olan kararların arkasında duracağımız ve genel grev sebebi olacağını haykırdı. Askeri işyerlerimizdeki özelleştirmelerin farklı bir şekilde yapılması bakanlık bünyesinde bulunan asfalt şirketi üzerinden özelleştirme veya özele iş vermenin önünün açılması için alanlardan hükümeti uyardı.”

“Umarım bu mesajı hükümet edenler iyi ve olumlu bir şekilde algılar ve gereli tedbirleri alır”

Başkan Yıldız son olarak, “Türk Harb-İş Sendikası’nın örgüt olduğu işyerlerinin durumu ile ilgili de sağ olsun Türk iş başkanı bize desteklerini bir kez daha yeniledi. Bizde kendi iş yerlerimizdeki üye arkadaşlarımızın hak ve menfaati için bu tip eylemleri ve söylemleri bugüne kadar yapmıştık. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Ama Türk-İş Başkanının 1 Mayıs’taki geniş katılımlı bir etkinlikte askeri işyerlerini özelleştirmenin sakıncalarını söylemesi de bizi ayrı bir mutlu etmiştir. Bu konuda mutluyuz. 1 Mayıs amacına ulaşmıştır. Meydanlardan da haklı taleplerimiz bir kez daha haykırdık. Umarım bu mesajı hükümet edenler iyi ve olumlu bir şekilde algılar ve gereli tedbirleri alır. Biz sadece alanda hakkımızı savunduk. Yürüyüş esnasında bir taşkınlık olmadı. Güvenlik güçlerine bir sıkıntı yaşatmadık. Aksi uygulamaların altına imza atmadık. Marjinal gruplara fırsat vermedik. Aramıza kimseyi almadık. Sadece haklı mücadelemizi ve haklı taleplerimizi alanlardan ilettik” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —