Tarih: 09.07.2018 14:21

Hasaneyn’de Şarbon virüsü paniği yaşandı

Facebook Twitter Linked-in

Hasaneyn’de Şarbon virüsü paniği yaşandı

BÖLGE KARANTİNA ALTINA ALINDI

İlçemize bağlı Hasaneyn Mahallesi’nde, geçtiğimiz gün rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Hayrettin Akman isimli vatandaşta şarbon virüsünden şüphelenmesi nedeniyle Mahalle geçici olarak karantina uygulaması başlatıldı.

Hayrettin Akman’ın hastaneye başvurmasıyla ortaya çıktı

Alınan bilgiye göre, Hasaneyn Mahallesi’nde yaşayan Hayrettin Akman, kolundaki yaranın giderek büyümesinden dolayı hastaneye başvurdu. Yapılan testlerde şarbon virüsünden şüphelenmesi nedeniyle Hayrettin Akman tedavi altına alındı ve durumun bildirilmesi üzerine İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü devreye girdi.

Kaymakam Altıntaş çalışmaları yerinde inceledi

Geçtiğimiz hafta sonu Hasaneyn Mahallesi’ne Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, İlçe Jandarma Komutanı Bnb. Burçak Kırca, İlçe Tarım Müdürü Nebahat Hocaoğlu ve Muhtarlar ile birlikte karantina altına alınan Hasaneyn Mahallesine çıkarak çalışmaları yerinde incelerdiler. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri gereken önlemleri alarak Mahalleyi karantina altına aldı. Bir süre Mahalleye inek girişi ve çıkışı yapılmayacak. Ayrıca karantina sebebiyle ineklerden sütler sağılıyor ve kısa sürede imha ediliyor.

Altıntaş, “Şu anda kesin bir şey söylemek mümkün değil”


Hasaneyn Mahallesi’nde yaşanan şarbon şüphesiyle alakalı bir açıklama yapan Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, “Önceki gece saat 20.00 sıralarında Derince Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde yatan ve hayvancılıkla uğraşan Hayrettin Akman isimli vatandaşa hayvanlardan geçen şarbon virüsü bulaştığı yönünde oluşan bir şüphe üzerine çalışmaları başlattık. Bu konu hakkında gerekli incelemeleri sürdürüyoruz. Şu anda bölgeyi geçici olarak karantinaya aldık. Alınan numuneler Pendik’te bulunan laboratuara gönderdik. Laboratuar sonucunu bekliyoruz ve sonuca göre ne gerekiyorsa onları yapacağız. Şu anda kesin bir şey söylemek mümkün değil. Çünkü bir şüphe üzerine bölge karantina altına alındı ve gerekli incelemeler yapılıyor. Ayrıca inekler üzerinde aşı uygulaması yapılacak. Dediğim gibi bu sadece şüphe ve biz geçici tedbirimizi aldık. Gelecek olan rapor ile birlikte çalışmalarımız o yönde gerçekleştireceğiz” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —