• BIST 100

    10135,19%1,37
  • DOLAR

    40,05% 0,03
  • EURO

    46,91% -0,15
  • GRAM ALTIN

    4237,88% -0,29
  • Ç. ALTIN

    6797,97% -0,25

Havuzlar İSU kontrolü altında

Genel 10.08.2020 11:44:12 0
Havuzlar İSU kontrolü altında

Havuzlar İSU kontrolü altında

Havuzları kontrol altına alacak analiz hizmeti başladı

İçmesuyu, atıksu, arıtma çamuru alanlarında kurum ve kuruluşların yanısıra şahısların özel talepleri üzerine alınan numunelere deney ve analiz hizmetleri sunan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, bünyesinde yer alan ve son teknoloji ürünü cihazlar ile donatılan Uluslararası Akredite Merkez Laboratuvarında havuz suyu analizleri hizmeti verilmeye başladı. İnsanların sağlığı için hizmetler ürettiklerini ifade eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, başlattıkları havuz suyu analiz hizmeti ile birlikte başta Kocaeli olmak üzere çevre iller ile talepleri doğrultusunda ülke genelinde havuzu bulunan herkese hizmet vereceklerini söyledi.

HAVUZLARDA KİMYASAL VE MİKROBİYOLOJİK TEHLİKE

Küresel salgın ile birlikte sağlıkta koruma ve önlemlerde ön plana çıktı. Pandemiden dolayı tatile çıkamayan vatandaşlar, yaşadıkları alanlarda bulunan havuzlardan yararlanabiliyor.  Yüzme amacıyla kullanılan açık ve kapalı yüzme havuzlarının hijyenik şartlara uygunluğunun tespiti, yüzme havuzu suyunun fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizlerle kalite standartlarının belirlenmesi ve dezenfeksiyon işleminin etkinliğinin izlenebilmesi için havuz sularının düzenli olarak analiz edilmesi gerekiyor. Dezenfeksiyon ve analiz yapılmayan havuzlarda da mikrobiyolojik kirlilik olarak mantar, kulak iltihabı, alerji vb. hastalıkların görülmesine, kimyasal kirlilik olarak birçok hastalığa sebep oluyor.  

Bunu gözönünde bulunduran ve havuz suyu parametrelerinden TS EN ISO/IEC 17025 standardından akreditasyonu bulunan İSU Genel Müdürlüğü Merkez Laboratuvarında, havuz suyu analizleri hizmeti verilmeye başlandı.

BAŞKAN BÜYÜKAKIN, ”VATANDAŞLARIMIZIN SAĞLIĞI BİZİM İÇİN ÖNEMLİ”

Kocaeli’nin ülkemizin sanayi ile turizm kenti olduğunu belirten Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Büyükşehir Belediyesine ait havuzların düzenli olarak dezenfekte edildiğini ve numuneler alınarak İSU Merkez Laboratuvarı’nda analizlerinin yapılarak kontrollerinin sağlandığını söyledi.Küresel salgın koronavirüs ile birlikte sağlık ve önlemlerin zorunluluk haline geldiğini hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükakın, özel havuzların sürekli kullanımından dolayı insanların sağlığına tehdit oluşturabileceğini ifade etti. Başkan Büyükakın,”Sanayi ve turizm kenti şehrimizin birçok bölgesinde yer alan sitelerde, toplu konut alanlarında, villalarda havuzlar bulunmakta. Buralarda bulunan havuzlar, yaz sıcaklıklarına göre insanlarımız tarafından yoğun olarak kullanılmakta. Ancak pandemi sürecinde bu tür havuzların düzenli olarak dezenfekte edilmeleri, kullanılan suyun da sürekli olarak analizlerinin yapılarak takip ve kontrollerinin yapılması gerekmektedir. Şehrimizin içmesuyunu yanısıra, atıksu ve arıtma çamurlarının sürekli olarak takip ve analizleri İSU Genel Müdürlüğü’müzün Merkez Laboratuvarı’nda yapılmaktadır. Bu pandemi sürecinde Merkez Laboratuvarımız olarak gerek şehrimizde gerekse çevre iller ile talepleri doğrultusunda ülke genelinde insanlarımıza havuz suyu analiz hizmeti vermeye başladık. İnsanlarımızın sağlığı bizim için herşeyden önemlidir. Sağlıklarını düşünen her vatandaşımızın bu hizmette yararlanacaklarını düşünüyorum.”dedi.

BAŞVURULAR ALINMAYA BAŞLANDI

Havuzları için analiz yapmak isteyenler İSU Genel Müdürlüğü’nün web sitesi www.isu.gov.tr sitesindeki laboratuvar sayfasında yer alan analiz başvuru dilekçesi ile başvurabilecek. Ücretli olan analiz hizmetlerinin devamlılık arz eden analiz talepleri söz konusu olduğunda İSU Tarifeler ve Abone Hizmetleri Yönetmeliği’ne istinaden karşılıklı hizmet protokolü düzenlenecek.

ANALİZLER HIZLI BİR ŞEKİLDE İLETİLİYOR

İSU Merkez Laboratuvarı, Güncel ulusal ve uluslararası standart veya tanımlanmış deney metotlarına göre, mesleki teknik uygulama şartlarını sağlayarak mümkün olan en kısa sürede, yasal şartlara uygun, risk temelli yaklaşım çerçevesinde tarafsızlık, bağımsızlık, dürüstlük, gizlilik ve güvenilirlik ilkelerini esas alarak çalışmalarını sürdürüyor. Laboratuvarda yetkin personeller tarafından standartlara uygun şekilde numuneler alınmakta, analiz edilmekte, analiz sonuçları raporlandırılarak talepte bulunanlara en hızlı şekilde iletilerek gerekli kontrol ve önlemlerin alınması sağlanıyor.

ULUSLARARASI AKREDİTE LABORATUVARI

İSU Genel Müdürlüğü Merkez Laboratuvarında içmesuyu, atıksu ve mikrobiyoloji laboratuvarları bulunuyor. Son teknoloji laboratuvar cihazları ile donatılan Merkez Laboratuvarı’nda alanında yetkin 6 Mühendis, 9 Kimyager, 4 Biyolog, 8 Tekniker, 9 Teknisyen olmak üzere toplam 36 personel ile hizmet veriliyor. Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından 08.09.2008 tarihinde Akreditasyon Belgesini almaya hak kazanmış olan Merkez Laboratuvarı, mevcut durumda 232 parametreden akreditedir. Atıksu kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 28.07.2010 tarihi itibariyle Çevre Ölçüm ve Analizleri Yeterlik Belgesi almış olup, 56 parametre yetkisi bulunmaktadır. Kurum, sahip olduğu dinamik yapısı ile hızla gelişen sistemi ile kısa süre içerisinde akredite olduğu parametre sayısını 51’ den 232 ye yükseltmiştir. 2020 yılı içerisinde 27 farklı parametreden kapsam genişletme planlanmış olup akredite parametre sayısı 259 hedeflenmiştir.

Büyükşehir’den temiz bir gelecek için Türkiye’ye örnek proje; HEM DOĞA HEM VATANDAŞLAR KAZANACAK

Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman, “DOĞALGAZA YAPILAN ZAM ESNAFIN MAĞDURİYETİNİ DAHA DA FAZLA ARTIRACAK”

TÜKODER Gölcük Şubesi Başkanı Rıdvan Salman’dan tüketicilere çağrı “HAKLARINIZI BİLİN, KORUYUN, ARAYIN!”

GÖLCÜK SARAYLI’NIN SİMGELERİNDEN OLAN TARİHİ BİNA RESTORE EDİLECEK

Şahin, “SGK, kutusu değişen ilacı artık karşılamıyor, bunun sıkıntısını emeklimiz çekiyor”

Gölcük Anahtar Parti Kongreye gidiyor

Çınar Çocuk Evleri’nde 3’üncü grup için 11 Temmuz’da kura çekilecek

Çocuklar Büyükşehir ile güvende

TÜMGES “İlmek İlmek Deniz Kültürünü İşliyorum” Projesini tamamladı KADINLAR EL EMEĞİYLE DENİZ KÜLTÜRÜNÜ YAŞATTI

Kocaeli Sanayi Odası ve İktisadi Kalkınma Vakfı Başkanı Ayhan Zeytinoğlu,  “ AVRUPA YEŞİL MUTABAKATI NE DURUMDA?”

Vatan Caddesi’nde yanmayan sokak lambası bakım bekliyor

Toplu taşımada klima denetimi

Umuttepe Cami ve Otopark projesi sorunsuz ilerliyor

Demirer Oto Cam Servisi: Kalite ve Güvenin Adı, 7/24 HİZMETİNİZDE

Büyükakın, Cumaköy ve Ovacık'taki altyapı çalışmalarını inceledi

Nonge resmen Kocaelispor’da

Kocaeli Stadı tramvaya kavuşuyor!

Kocaelispor Passolig kartına zam geldi

Kocaeli Stadı’nda Yıldız Entegre dönemi sona erdi

Gölcüklü İbrahim Balta, Kırkpınar’da Tarih Yazdı "TOZ KOPARAN" BOYUNDA ALTIN KEMER KOCAELİ’YE GELDİ

İhalesi 30 Temmuz’da yapılıyor GÖLCÜK - İZMİT ARASINA 21 KİLOMETRELİK METRO GELİYOR

MHP İlçe Başkanı Derya Çavdar, “DEVLETİMİZİN YANINDAYIZ, PROVOKASYONLARA GEÇİT VERMEYECEĞİZ”

Şehit Ömür Ertuğrul Sarı Başiskele’de Dualarla Anıldı

GÖLCÜK BELEDİYESİ BİR OSMANLI YADİGÂRINI DAHA İHYA EDECEK

KOSKEM 1 haftada 202 can kurtardı

Başiskele’de Çocuklar İçin Parklar Daha Güvenli

Beyaz Kalpler’de mezuniyet sevinci

GÖLCÜK BELEDİYESİ RİSKLİ YAPILARA GEÇİT VERMİYOR

Mutluluklarıyla genç çiftlere örnek olan Özcan Çifti 50. EVLİLİK YIL DÖNÜMLERİNİ KUTLADILAR

İzmit Belediyesi Neşe Sokak’ta 20 yıllık ulaşım sorununu çözdü

Yükleniyor

Vatan Caddesi’nde yanmayan sokak lambası bakım bekliyor

Çınarlık Meydanı’nda yaşanan üzücü kazadan acı haber geldi ERDEM ULAK KURTARILAMADI

Gölcük’teki üst geçitler elden geçiriliyor

Değirmendere Kayık çekek alanı OLTA BALIKÇILARIN GÖZDE MEKÂNI OLDU

Kuş ve Balık sevgisi giderek yoğun ilgi görüyor ATA PET MARKET TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

Değirmenderede’ki takıcılar sokağında gelişi güzel araç parkları ULAŞIMI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Gölcük ADD’de yeni üyelere rozetleri takıldı

GÖLCÜK'TE TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ CUMHURİYET MAHALLESİ'NDEN BAŞLADI

Çöken yola su bidonu ile çözüm aradılar

Değirmendere Vatan Caddesi girişinde yol yeniden çöktü

Şahin, “SGK, kutusu değişen ilacı artık karşılamıyor, bunun sıkıntısını emeklimiz çekiyor”

Kocaeli Sanayi Odası ve İktisadi Kalkınma Vakfı Başkanı Ayhan Zeytinoğlu,  “ AVRUPA YEŞİL MUTABAKATI NE DURUMDA?”

Gürel,  “Küçük yatırımcı altında kalmaya devam etmeli”

KSO Başkanı Zeytinoğlu haziran ayı dış ticaret verilerini değerlendirdi

TÜED Gölcük Şube Başkanı Ergun Şahin “YÜZDE ORANINDA DEĞİL EŞİT ZAM YAPILMALI”

Gölcük Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Musa Mısırlıoğlu “6 AYDA 174 ESNAFA 108 MİLYON 134 BİN LİRA KREDİ DESTEĞİ SAĞLADIK”

Gülşen Gayrimenkul’ün sahibi Çiğdem Gülşen, “EMLAK PİYASASINDA  DURGUNLUK DEVAM EDİYOR”

TÜED Gölcük Şube Başkanı Ergun Şahin, “ENFLASYON  ORANININ YANINDA SEYYANEN ZAM DA İSTİYORUZ”

Gürel, “Altın uzun vadede her zaman faiz ve dövizden daha karlıdır”

KSO Başkanı Zeytinoğlu sanayi üretim endeksini değerlendirdi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2