Tarih: 14.05.2020 10:54

Hayat siz varken güzel

Facebook Twitter Linked-in

Hayat siz varken güzel

Barbaros Burulay’ın coronavirüs ile ilgili yazısını siz değerli okurlarımızla paylaşıyoruz;

Bu virüs iyi ki geldi. Bu sayede evet evlere kapandık ama onun sayesinde doğa da kendine geldi. Sadece belgesellerde izlediğimiz bazı hayvanları şehrin içlerine kadar girer gördük. Ve doğaya aslında ne kadar çok zarar verdiğimizi anladık. 

Cengizin yakaladığı Karagöz balığı yine körfezde yakalanan kırlangıç balığı, yunuslar, ceylanlar, Anadolu’nun değişik bölgelerinde vaşak baykuş ve diğer hayvanlar. Ne kadar çok katletmişiz doğayı. Ve insanoğlu olarak ne kadar vahşiymişiz her şeyi isterken. Bir anda her şey kıymetini kaybetti.  Ne kadar çok giysimiz varmış dolaplarda giymediğimiz ve ne kadar çok şey biriktirmişiz evlerimizde hiç kullanmayacağımız. Ne kadar zamandır aramamışız telefon rehberimizdeki bazı dostlarımızı ve akrabalarımızı. Nasıl da fark etmemişiz rehberde olan ama aslında hayatta olmayan yakınlarımızın varlığını. Kimler ölmüş haberimiz bile olmamış. Kimler doğmuş kimler büyümüş kimler evlenmiş… 

Ve neler yapabilirmişiz aslında evlerimizde bir başımıza kaldığımızda. Ne yeteneklerimiz varmış farkında olmadığımız. Durup kendimize bakacağımız, kendimizi dinleyeceğimiz ve kendimizi keşfedeceğimiz bir es olmalıymış hayat koşturmacasında. Bir nefes almalıymışız aslında. Markalar ne kadar boş şimdi. Kıyafetler bir o kadar önemsiz. Ne giydiğin yada nasıl göründüğünün bir önemi yok çaresizliğin içerisinde. Yeter ki hayatta kalalım tek düşüncemiz. Bu virüs bize bulaşmasın sevdiklerimizi kaybetmeyelim tek isteğimiz. Galiba hayat bize unuttuklarımızı hatırlattı bu musibet sayesinde. Hepimize, insanlığa “DUR” dedi. “Bir dakika! ” 

Sonsuzluğun içerisinde hepimize bi an soluklanmak için derin bir nefes aldıracak bir ara verdi. Geçmişimizi bugünümüzü hatırlatacak ve geleceğimiz için ders çıkaracak.

Dostlar bugünümüzü iyi değerlendirelim. Zira yarınımız olmayabilir. Dersler çıkaralım hayata dair. Sorgulayalım. Ve evet bu musibet bittiğinde hiç bir şey eskisi gibi olmasın. Eskiye dönmeyelim. Yenilikler yaratalım. Bu verilen arada kendimize kattıklarımızın farkında olarak yeniden hayata atılalım. Hayat siz varken güzel. Paylaşacak dostlar varsa güzel. Çünkü biz aslında güzel insanlarız.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —