Tarih: 02.03.2021 13:28

Hayrat TIR’ları Gölcük’ten Suriye’ye yola çıktı ‘MAZLUMLARA EN FAZLA YARDIM EDEN ÜLKEYİZ’

Facebook Twitter Linked-in

Hayrat İnsani Yardım Vakfı ilimizde ve ilçemizde Suriye’li ihtiyaç sahibi vatandaşlar için gerçekleştirdiği yardım kampanyasına bir yenisini daha ekledi. Suriye’li ihtiyaç sahibi vatandaşlar için İş İnsanları, hayırseverler ve vatandaşların destekleriyle toplanan 2 TIR gıda kolisi bugün Gölcük’ten dualarla uğurlandı.  

Yardım kampanyasına ilimiz genelinde yoğun destek verildi. Kocaeli geneli toplamda 11 TIR gıda yardımı, ilçemizden de 2 TIR gıda kolisi toplandı.  Hayrat İnsani Yardım Vakfı Kocaeli ve Gölcük Temsilciliği Gölcük Anıtpark’ta program düzenleyerek, 2 TIR’ı dualarla uğurladı.

Bugün Gölcük Anıtpark’ta gerçekleştirilen programa Gölcük Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Lütfü Yılmaz, AK Parti İlçe Başkanı Çetin Seymen, Hayrat İnsani Yardım Vakfı Kocaeli Temsilcisi Şükür Çakır, Gölcük Engelliler Derneği Görme Engelliler Komisyonu Başkanı Mevlüt Önerbay, Gölcük Temsilcisi Resul Bayazıt ve Hayrat İnsani Yardım Vakfı üyeleri katılım sağladı.

Beyazıt, ‘Gölcük görevini yapmıştır’

Programda açılış konuşmasını yapan Dernek Temsilcisi Resul Beyazıt, şu sözleri dile getirdi:  “Komşun açken tok yatan bizden değildir sözü üzerine bizlerde Suriye’de açlık sınırındaki vatandaşlarımıza sessiz kalmadık ve Gölcük’ten 2 TIR gıda yardımı topladık. Bugün buraya katılan tüm dostlarımıza, hayırsever iş insanlarımıza ve destek veren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Çakır, ‘Bizlerde Suriye’ye gidip, kardeşlerimizin yanında olacağız’

Hayrat İnsani Yardım Vakfı Kocaeli Temsilcisi Şükür Çakır, yaptığı konuşmada, ‘Güzel bir söz vardır. ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir.’ İşte bu yüzden  bizlerde Suriye’de yaşanan iç savaşın olumsuz durumlarından etkilenen kardeşlerimize duyarsız kalamazdık. Düzenlediğimiz yardım kampanyamıza çok güzel dönüşler aldık. Hayırsever vatandaşlarımız, İş İnsanlarımız ve siz değerli dostlarımızın destekleri sayesinde Suriye’deki kardeşlerimize yardım elimizi uzattık. Gölcük ilçemizde 2 TIR dolusu gıda kolisi toplandı. Kocaeli genelinde 11 TIR Sakarya ilinde bir araya gelerek Suriye’ye yola çıkacaklar. Bizlerde bu yolculukta yerimizi alacağız. Hem gıda kolilerimizi yerine ulaştırıp, hem de kardeşlerimizi ziyaret edeceğiz. Türkiye 2019 ve 2020 yıllarında dünyada mazlum kardeşlerine en fazla yardım eden ülke konumundadır. Bu çok önemli. Bunun için destek veren tüm dostlarımıza yeninde teşekkür ediyorum’ diye konuştu.

Yılmaz, ‘Mazlum ülkelere  yardımları ulaştırmak çok önemli’

Gölcük Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Lütfü Yılmaz, yaptığı konuşmada, ‘Öncelikle böylesine güzel bir yardım kampanyası gerçekleştirdiğiniz için size ve kampanyaya destek olan herkese teşekkür ediyorum. Gerek Gölcük halkı gerekse Kocaeli halkı görevini yerine getirmişlerdir. Mazlum ülkelere yardımları ulaştırmak çok önemli. Yolunuz açık olsun’ dedi.

Dualarla yola çıktılar

Konuşmaların ardından Gölcük Müftülüğü’ne bağlı hocalar tarafından  Kur’an-ı Kerim okundu ve dualar edildi. Akabinde Gölcük’ten 2 yardım TIR’ı yola çıktı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —