Tarih: 14.05.2019 13:29

İftar sofralarının vazgeçilmezi Ramazan turşuları TEZGÂHLARDA YERLERİNİ ALDI

Facebook Twitter Linked-in

İftar sofralarının vazgeçilmezi Ramazan turşuları

TEZGÂHLARDA YERLERİNİ ALDI

Huzur ve bereket ayı olan 11 Ayın Sultanı Ramazan Ayını gelmesi ile birlikte ilçemizde bir çok noktada turşu tezgahları da yerlerini aldı. İftar sofralarının vazgeçilmezi haline gelen turşucularda zengin çeşitleriyle Gölcük halından yoğun ilgi görüyor

zengin çeşitleriyle

Ramazan Ayı’nın gelmesi ile birlikte Gölcüklü esnafları da hizmetlerini bu yönde değiştirerek turşularını satmaya başladı. Ramazan Ayı’nın olmazsa olmazı turşularda tezgâhlarda zengin çeşitleriyle birlikte yerlerini almaya başladı. Gölcük’te Ramazan Ayların da açtığı turşu standı ile yıllardır tanınan Necati Gençer her sene olduğu gibi bu senede Namso Döner’in ön tarafında açtığı turşu standı ile Gölcüklü vatandaşlara hizmet vermeye başladı.

Gençer, “Ramazan Ayı’nın sonuna kadar açık olacağız”

Necati Gençer yapmış olduğu açıklama, “ 26 yıldır her Ramazan Ayı’nda turşu tezgâhım ile hizmet vermeye devam ediyorum. Gölcüklü vatandaşlar bizi artık yakından tanıyor ve biliyor. Turşu, iftar sofralarının vazgeçilmez bir parçası. Bizde 26 yıldır bu hizmetin en iyisini yapmak için çalışıyoruz. Şu anda tam 26 çeşit turşumuz var. Tabi bunları hepsine standa koyamadığımız için arzu eden olursa içeriden istedikleri turşuları da ekliyoruz. Turşu sektörü de her geçen yıl kendini geliştiriyor. Bu sene belki de benden başka kimsede olmayan bamya turşusu getirdim ve oldukça güzel ilgi görüyor. Turşu tezgahımda en çok pancar, türlü, kornişon, sivri biber be jalepone biber turşusu tercih ediliyor. Diğer çeşitlerimizde yine sevenler tarafından tercih ediliyor” dedi.

“Özellikle akşam 5’ten sonra aşırı yoğunluk oluyor”

Ramazan ayının yaz aylarına denk gelmesinde dolayı eski satışların olmadığını ifade eden Gençer, “Havaların sıcak olması eskiye nazaran turşu satışlarını fark ettirse de yine Gölcüklü vatandaşlar turşuyu seviyor ve tercih ediliyor. Ramazan Ayı’nın sonuna kadar burada olacağız. Gündüz fazla hareketli olmasakta özellikle akşam 5’ten sonra aşırı yoğunluk oluyor. Vatandaşların bu yoğun ilgisi de bizi mutlu ediyor tabi ki de. Tüm İslam Âlemine Hayırlı Ramazanlar diliyorum” dedi.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —