Tarih: 01.11.2023 13:50

İHH Gölcük Temsilciliği Kadın Kolları Yönetimi’nden İsrail’e sert tepki ‘GELİN FİLİSTİNLİ KARDEŞLERİMİZE DESTEK OLALIM’

Facebook Twitter Linked-in

İHH Gölcük Temsilciliği Kadın Kolları Yönetimi’nden İsrail’e sert tepki

‘GELİN FİLİSTİNLİ KARDEŞLERİMİZE DESTEK OLALIM’

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Gölcük Temsilciliği Kadın Kolları Yönetimi, İsrail’in Filistin’e yaptığı saldırıları protesto etmek adına Denizevler Sahilinde oturma eylemi yaparak, İsrail’in uyguladığı vahşeti lanetledi.

Kısa, ‘Gazze için bir bütçe oluşturmaya çalışıyoruz’

Gerçekleştirilen tepki programına İHH Gölcük Temsilcisi Ahmet Bilgin, İHH Gölcük Temsilciliği Kadın Kolları Başkanı Dilek Özkan Kısa ve kadın Kolları Üyeleri katılım sağladı. Denizevler Sahili’nde bir araya gelen İHH Gölcük Temsilciliği Kadın Kolları Yönetimi İsrail’in Filistin’lilere yönelik yaptığı vahşet ve zulüm konusunda sert açıklamalarda bulunarak, ‘Filistin’li Kardeşlerimizin yanındayız’ mesajını verdiler. İHH Gölcük Temsilciliği Kadın Kolları Başkanı Dilek Özkan Kısa, yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: ‘Geride bıraktığımız dönemde Filistin ve Gazze için çeşitli yardım ve destek faaliyetleri düzenledik ve yardımsever halkımızdan da büyük bir ilgi gördük. Kadın kolları olarak Gazze ile alakalı süregelen bir yardım faaliyetimiz vardı. Halihazırda bir kermes düzenlemiştik. Mutfak çalışmalarımız var. Gıda ürünleri yapıp satarak Gazze için bir bütçe oluşturmaya çalışıyoruz. Dikiş atölyemiz var ve bu atölye kapsamında sipariş üzerine dikiş yapıyoruz.’

‘Ne kadar büyük destek olabilirsek o kadar faydanın dokunacağını düşünmekteyiz’

Kısa, konuşmasının devamında, ‘Bu ruhu canlı tutabilmek adına oturma eylemi ve Filistin adına bir bağış standı oluşturduk. Arkadaşlarımızla birlikte toplandık. Halkımızın da bu eyleme dikkat verdiğini görüyoruz. Bizlere Filistin’e yapılacak yardımlarda destek olmak isteyen herkesi bekliyoruz. Orada masumlar hayatlarını kaybediyor. Biz bunun önlenmesini istiyoruz. Silahların artık susturulmasını istiyoruz. Burada yaptığımız yardım faaliyetleri ile de bir bütçe oluşturup oraya yardımlar göndermeye çalışıyoruz. Ne kadar büyük destek olabilirsek o kadar faydanın dokunacağını düşünmekteyiz. Geçtiğimiz süreçte yapılan çalışmalar da oldu ve bu faaliyetlerimizle hem Filistin’e yapılan saldırıların durdurulması yönünde dikkati çekebilmek hem de belli bir miktar yardım toplayarak oraya göndermek istiyoruz. Yardımsever tüm halkımızın desteğini de bekliyoruz’ dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —