Tarih: 01.02.2022 14:22

İHH Gölcük Temsilcisi Ahmet Bilgin, “HEDEFİMİZ SURİYE’YE BİN 500 TIR YARDIM MALZEMESİ GÖNDERMEK’

Facebook Twitter Linked-in

İHH Gölcük Temsilcisi Ahmet Bilgin,

“HEDEFİMİZ SURİYE’YE BİN 500 TIR YARDIM MALZEMESİ GÖNDERMEK’

İHH Gölcük Temsilcisi Ahmet Bilgin, İHH’nın bu kış Suriye’ye bin 500 tır insani yardım malzemesi göndermeyi hedeflediğini açıkladı.

‘Zorlu kış koşullarına karşı kardeşlerimizi yalnız bırakmayacağız’

Bilgin, yaptığı açıklamada, ‘Krizin başladığı ilk günden itibaren Suriyelileri yalnız bırakmayan İHH, bu kış da onları kimsesiz bırakmayacak. Hayırseverlerin destekleriyle İHH, bu yıl İstanbul ve Türkiye’nin çeşitli illerinden Suriye’ye bin 500 adet insani yardım TIR’ı göndermeyi hedefliyor. Suriye’de savaş sebebiyle göç etmek zorunda kalan milyonlarca insan yıllardır zor şartlarda yaşıyor. Kış geldiğinde ise dondurucu soğuk ve yağmur şartları daha da zorlaştırıyor. Maddi imkansızlıklar sebebiyle bot, mont, battaniye, soba ve kömüre ulaşamayan yüz binlerce aile var. Yağmur yağdığında kamplar çamurla doluyor ve çadırdan çıkıp yürümek dahi mümkün olmuyor. Milyonlarca ihtiyaç sahibi dışarıdan gelecek yardımları gözlüyor. İHH İnsani Yardım Vakfı da hayırseverlerin destekleriyle Suriyelileri dondurucu soğuklara karşı yalnız bırakmayacak.’   

Kampanyaya “Kış Kapıda, Yalnız Bırakma” sloganıyla başlandı

Açıklamalarını sürdüren İHH Gölcük Temsilcisi Ahmet Bilgin, ’1 Kasım 2021 itibariyle kampanyaya “Kış Kapıda, Yalnız Bırakma” sloganıyla başlangıç yaparak İHH, kampanya kapsamında bir dizi etkinlik gerçekleştirecek. Suriye bölgelerinde dağınık halde bulunan 73 farklı kampta; İdlib’de, Azez’de, Cerablus’ta ve El-Bab’da dağıtımlar gerçekleştirecek. Yapılacak olan yardımlardan aylık yaklaşık 85 bin kişi istifade edecek. Bu kapsamda biz Gölcük İHH Temsilciliği olarak Gölcük halkı bağışçılarımızın desteği ile topladığımız ayni ve nakdi yardımlarımızı İHH İl başkanlığımız aracılığı ile ilgili bölgeye göndereceğiz. Bugüne dek topladığımız battaniye, yorgan, bot,mont soba, kömür vs. gibi ayni yardımları İlde bekleyen tıra yükleyip bir tır insani yardım malzemesini ilgili bölgeye gönderdik ve bu usul üzere göndermeye devam edeceğiz. Nakdi bağış yapmak isteyen bağışçılarımız İlçe başkanlığımıza gelerek makbuz mukabilinde bağışlarını yapabilirler veya Banka yolu ile açıklamaya Suriye kış açıklaması ile bağışlarını yapabilirler. Gölcük bağışçılarımızın desteklerini bekliyoruz. Suriye’li kardeşlerimize destek vermek isteyenler Ziraat Bankası’ndan İHH Kocaeli İnsani Yardım Derneği hesap adıyla 85 0004 2459 8629 5650 03 IBAN no, 0424/598629-5004 Hesap no ile bağışta bulunabilirler’ diyerek açıklamalarını tamamladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —