• BIST 100

    10243,09%-0,33
  • DOLAR

    32,29% -0,13
  • EURO

    34,78% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2408,11% 0,63
  • Ç. ALTIN

    3887,04% 0,00

İl İdare Şube Başkanları Toplantısı Vali Yavuz’un Başkanlığında yapıldı

10.03.2022 11:20:13 0
İl İdare Şube Başkanları Toplantısı Vali Yavuz’un Başkanlığında yapıldı

Kamu hizmetlerinin etkin ve verimli bir şekilde sunulması, vatandaş odaklı, şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışının benimsenmesi, israfın önüne geçilmesi ve enerji verimliliği konularının değerlendirildiği İl İdare Şube Başkanları Toplantısı Vali Seddar Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirildi. 


Valilik Akçakoca toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Kd. Albay Yavuz Selim Kapancı ve İl Müdürleri katıldı. 


Marmara’nın ve Türkiye’nin gururu, bilim, sanayi ve teknolojinin kalbi Kocaeli’de göreve başladığım 18 Haziran 2020’den bu yana görev yapmanın onurunu ve mutluğunu yaşıyorum diyerek sözlerine başlayan Vali Yavuz: “Hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Toplantımızın, ilimizin hizmet ve yatırımlarına katkı sunmasını temenni ediyorum.  Hepinizin bildiği gibi 2 yıldır pandemi ile uğraşırken diğer taraftan da bir taraftan Suriye, Libya, Ortadoğu ve diğer taraftan da son dönemde ortaya çıkan Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ile devam eden ve ülkemizi de etkileyen bir kriz ile karşı karşıyayız. Bunların yansımaları bir şekilde ülkemizde de etkisini gösteriyor. Başta enerji kaynakları olmak üzere enerji arzında da sorunlara sebep oluyor. Bununla birlikte enflasyonist bir baskıyla da tüm dünya karşı karşıya. Türkiye Cumhuriyeti Devleti hem tarihinden almış olduğu güçle hem de bugün ki jeopolitik riskleri yönetme bakımından her iki ülkeyle de iyi komşuluk, iyi ilişkiler geliştirme ve bir denge politikası yürütmeye gayret ediyor. Olabildiğince ülkemize yönelik oluşacak olumsuz etkileri bertaraf etmeye ve Aziz Milletimizin menfaatlerini, ulusal çıkarlarımızı maksimize etme anlayışıyla yoğun bir mesai harcıyor. Bugün bir insanlık dramı hepimizin gözü önünde yaşanıyor. Maalesef Müslümanları, Ortadoğu halklarını Akdeniz’in soğuk sularında ölüme terk eden medeni batı; bunlar sarışın mavi gözlü, bunlar 3. Dünya ülkesi değil, az gelişmiş ülkelerden gelmiyor, bunlar bizim diye kapılarını açarak karşıladılar. Batı ile bizim aramızdaki en temel ve en derin farkta bu. Biz tarihimiz boyunca bize sığınanların etnistesine, dinine, ten ve göz rengine hiç bakmadık.

‘Devletten Güçlü Kimse Yoktur’

‘Aktif olarak sahaya çıkılıp her tarafın denetlenmesi talimatını veren Vali Yavuz; Bir fırsatçı ve stokçu yaklaşım var. Bizim burada en önemli görevlerimizden bir tanesi tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın etkin bir denetim icra etmesidir.Bu ülkede devletten güçlü kimse yoktur.Yapılması gereken aktif olarak sahaya çıkılacak, her taraf denetlenecek ve herhangi bir olumsuzluk tespiti halinde gereği yerine getirilecek.’

‘Kamu Kaynaklarının Etkin ve Verimli Bir Şekilde Kullanılması Bizim İçin Fevkalade Önemlidir’

Vali Yavuz, ‘Kamuda enerji verimliliğine dikkat edilmesi gerektiğine vurgu yapan Vali Yavuz;  ‘Enerji sorunu var. Ama enerji verimliliği konusunda yeterli seviyede değiliz. Kamu yöneticilerinin diğer bir sorumluluğu da enerji verimliliği konusuna ve israfa dikkat etmeleridir. Kamu kaynaklarının etkin ve verimli bir şekilde kullanılması bizim için fevkalade önemlidir’ dedi.

‘Hizmet ve Yatırımların Performansı Arttırılmalıdır’

‘Hizmet ve yatırımlar konusunda başta Milli Eğitim olmak üzere tüm kurumlarımızda devam eden yatırımlar süratle tamamlanmalı, başlanmayan projeler tamamlanarak bir an önce ihale aşamasına gelinmelidir.’

‘Biz Kutsal Devletten Kutsal Vatandaşa Geçiyoruz’

Değerli arkadaşlarım kamu kurum ve kuruluşlarındaki vatandaşlarımızın karşılanması, hizmetinin görülmesi ve uğurlanması konusundaki eksikliklerimiz halen devam ediyor. Bu kısa sürede çözülebilecek bir sorun da değil. Çünkü emreden, buyuran efendi devletten hizmetkar devlete geçiş sanıldığı kadar kolay bir şey değil. En mütevazi insanları bile getirsek bir müddet sonra gücün insanda bir şeyler oluşturduğunu hepimiz görüyoruz. Kutsal devletten kutsal vatandaşa geçiyoruz. Bu sancılı bir geçiştir. Vatandaş bizden korktuğu için değil, bizi sevdiği için saygı duysun ve dinlesin.’

“Yüz Yüze Eğitime” 14 Mart 2022 Pazartesi Gününe Kadar Ara Verilmesine Karar Verdik’

Olumsuz hava şartları nedeniyle çeşitli tedbirler alındığını belirten Vali Yavuz; Meteoroloji verilerine göre perşembeve cuma günlerini içine alacak aşırı kar yağışı, buna bağlı fırtına, ulaşımda, eğitimde, çeşitli alanlarda, enerjide aksamalar meydana gelebileceğini değerlendiriyoruz. Dün başkanlığımda alınacak tedbirleri ve yapılacak çalışmaları koordine ettiğimiz bir toplantı gerçekleştirdik. Vatandaşlarımızın ve öğrencilerimizin mağdur olmaması için üniversitelerimiz dahil olmak üzere yüz yüze yapılan kurs ve eğitimlere, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı özel kreş ve gündüz bakımevleri ile çocuk kulüplerinin faaliyetlerine14 Mart Pazartesi gününe kadar ara verdik. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan malûl, kronik hasta ve engelliler ile hamile personelin 14 Mart 2022 Pazartesi gününe kadar idari izinli sayılmalarına, kurumlarımızca zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede personel bulundurulması kaydıyla; güvenlik, sağlık, AFAD, ulaşım ve oluşabilecek hasarları tespit etmek için görevlendirilecek Valiliğimize ve yerel yönetimlere bağlı birimlerdeki teknik personel dışında memur, işçi ve diğer personelin 11 Mart 2022 Cuma günü idari izinli sayılmalarına karar verdik. Kar yağışının bugün akşam saatlerinde başlayacağını, yüksek kesimlerde daha çok etkili olacağını ve yarın öğleden sonra yoğunlaşarak ilimiz genelinde etkisini göstereceğini bekliyoruz.İşbirliği ve koordinasyon içinde çalışarak sorunsuz bir şekilde süreci yönetebileceğimize inanıyorum.” dedi.  

Yerleşimler arası sosyo-ekonomik yatay ve dikey ilişkilerin incelenmesi, yerleşimlerin hizmet verme büyüklüklerinin tespit edilmesi, kentsel ve kırsal yerleşimlerin etki alanlarının belirlenmesi ve kırsal yerleşimlerin sosyo-ekonomik yapısının ortaya çıkarılması amacıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda hazırlanan Türkiye’de Kentsel ve Kırsal Yerleşim Sistemleri Araştırması (YERSİS) Projesi ve bu doğrultuda hazırlanan raporlar hakkında MARKA Planlama, Programlama ve Koordinasyon Birim Başkanı Dr. Merve Çalhan tarafından gerçekleştirilen sunum  ve istişarelerin yapılması ile toplantı sona erdi.


Çocuklar trafik konusunda bilinçleniyor

Gölcükspor Lüleburgaz'a sahasında şans tanımadı 15-0’LA EZDİ GEÇTİ

GÖLCÜK BELEDİYESPOR GÜREŞÇİLERİNDEN FETHİYE'DE BÜYÜK BAŞARI

Kocaeli'de Ticaret Bakanlığı’na yaptığı ekmek zammı onaylandı EKMEK 10 LİRA OLDU

EFENDİM MAYIS AYI GELDİ...

GÖLCÜK BELEDİYESİ ENGELLERİ BİRER BİRER KALDIRIYOR

KSO BAŞKANI ZEYTİNOĞLU DIŞ TİCARET VE ENFLASYON VERİSİNİ DEĞERLENDİRDİ

ÇEKER, “REFAH PAYI VERİLMESİ ŞARTTIR”

KO-MEK Çayırova sergisinde konuşan Başkan Büyükakın; “TÜM BELEDİYE HİZMETLERİMİZLE GAZZE’DE OLACAĞIZ”

VATAN CADDESİ SAKİNLERİ YOLLARININ YENİLENMESİNİ İSTİYOR

KOTO’NUN OKULU ‘BİR PATENT FİKRİM VAR YARIŞMASI’NDAN ÖDÜLLE DÖNDÜ

İSU, KÖYİÇİ DERESİ’NDEKİ ISLAH ÇALIŞMALARININ 2. ETABINDA SONA YAKLAŞTI

BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİNDEN SİTE SAKİNLERİNE EĞİTİM

KÖRFEZLİ MELEK ATLETİZMDE TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU

KARAMÜRSELSPOR BAL LİGİNE YÜKSELDİ

GÖLCÜK KARADENİZSPOR YARI FİNALE YÜKSELMEYİ BAŞARDI

HIRSIZLIK SUÇUNDAN ARANIYORDU

5 FARKLI EVDEN 930 BİN LİRA DEĞERİNDE HIRSIZLIK YAPAN KADINLAR YAKALANDI

“HIDIRELLEZ, MAZLUM COĞRAFYALARIN DA BAHARI OLSUN”

BUGÜN GÖLCÜK'TE VEFAT EDENLER

GAZETEMİZİN BİRİNCİ SAYFASI

Gölcük Haber 38. Yaşına dostlarıyla birlikte girdi GÖLCÜK GAZETESİNE SAHİP ÇIKTI

İYİ HABERLER GÖLCÜK…

UZUNER, “ÖNERGELERİMİZİN VE PROJELERİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

MANAV, “BRUKSİZM’IN TÜRKİYE’DE HER 2 KİŞİDEN BİRİNDE GÖRÜLEN BİR DURUM”

SARI, “HER KOŞULDA YANLARINDAYIZ”

KADINLAR KOROSU BAHARI ŞARKILARLA KARŞILADI

VALİ YAVUZ, HIDIRELLEZ BAYRAMI’NI KUTLADI

HASTA NAKİL AMBULANSLARIYLA TEDAVİYE GÜVENLİ ULAŞIM

KAZANFER, “YATIRIMCILAR BU DÖNEMİ İYİ DEĞERLENDİRMELİ”

Yükleniyor

İHH İnsani Yardım Vakfı Gölcük Temsilcisi Ahmet Bilgin ÖZGÜRLÜK FİLOSU İLE KUDÜS’E GİDİYOR

Dr. Ekrem Aktuğ’un Kızı Serra Yoğun Bakımda

YILDIZLI, KOMİSYON TOPLANTISI İÇİN KIRGIZİSTAN’A GİDİYOR

HAKEV Yardım Vakfı Gölcük Temsilcisi Burhanettin Çalgan, “BAYRAM ÖNCESİ GAZZE’DEKİ DİN KARDEŞLERİMİZİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRELİM’

Terzioğlu Spor Kulübü’nden Büyük Başarı İKİ ALTIN MADALYA

Çetiner’den Dünya Yaban Hayatı Günü hakkında önemli açıklama ‘BİRÇOK HAYVAN NESLİ TÜKENME TEHLİKESİ İLE KARŞI KARŞIYA’

Ceyhun Konak ve Tayfun Konak Vali Yavuz’a ziyaret ‘TEBRİK EDİYORUM’

Ay, ‘Şaban-ı Şerif Ayı Ümmetin Ayıdır’

Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, ‘SİVİL TOPLUM GÜÇLENMELİ’

Kocaeli’de kick boks fırtınası esti DÖVÜŞÇÜLER RİNGİN TOZUNU ATTIRDI

VATAN CADDESİ SAKİNLERİ YOLLARININ YENİLENMESİNİ İSTİYOR

ELİF NİSA ÇELİK 5 YAŞINDA

Değirmendere Yalı Mahallesi Sakinleri o bölgeye kavşak aynası istiyor

Değirmendere’de küp taş tamiri

Esra Durmuş Sanat Atölyesi Kursiyerleri, SANATA YOLCULUK YAPTI

Gölcük Esnaf Odası Başkanı Necmi Kocaman’dan, İKİ GÜNLÜK BOYKOT ÇAĞRISINA SERT TEPKİ

Müdür Mert ve Türkmen İlkokullarda halk oyunları çalışmalarını takip ettiler “HALK OYUNLARI KÜLTÜRÜMÜZÜN VAZGEÇİLMEZ PARÇALARIDIR”

Değirmendere Kayık Çekek Yeri Projesi’nde ÇALIŞMALAR SORUNSUZ İLERLİYOR

‘Karma Sanatlar’ Sergisi açılışı Değirmendere Sanat Evi’nde yapıldı SANAT İYİ Kİ VAR

Değirmendereliler Çınarlık Meydan Kafe’yi çok seviyor NEZİH ORTAMI İLE ÇEKİM MERKEZİ OLUYOR

Kocaeli'de Ticaret Bakanlığı’na yaptığı ekmek zammı onaylandı EKMEK 10 LİRA OLDU

KSO BAŞKANI ZEYTİNOĞLU DIŞ TİCARET VE ENFLASYON VERİSİNİ DEĞERLENDİRDİ

ÇEKER, “REFAH PAYI VERİLMESİ ŞARTTIR”

KAZANFER, “YATIRIMCILAR BU DÖNEMİ İYİ DEĞERLENDİRMELİ”

SAVDES-SEN Kocaeli Bölge Şube Başkanı Özhan İmre, ‘DÜZENLEMENİN ACİLEN YAPILMASI GEREKİYOR’

Büyükşehirden 23 Nisan’da ücretsiz ulaşım

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, “HÜKÜMETİN EKONOMİ POLİTİKASI; FAKİRDEN ALIP ZENGİNE DAĞITMAK!”

Kocaeli’de 2024 yılı Mart ayında 2 bin 624 konut satıldı

Necmi Kandemir Emlak Piyasasını değerlendirdi ‘YÜKSEK FAİZ EV SATIŞLARINI OLUMSUZ ETKİLİYOR’

Efe Otomotiv Yedek Parça kalitesiyle fark yaratıyor ORİJİNAL VE MUADİL YEDEK PARÇALARI TEK ADRESTE

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 35 18 13 4 13 58
4.Beşiktaş 35 16 13 6 6 54
5.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
6.Alanyaspor 35 12 10 13 3 49
7.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
8.Rizespor 35 14 14 7 -7 49
9.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
10.Antalyaspor 34 11 11 12 -3 45
11.Adana Demirspor 35 10 11 14 3 44
12.Samsunspor 35 11 15 9 -5 42
13.Kayserispor 35 11 13 11 -9 41
14.Ankaragücü 35 8 12 15 -3 39
15.Fatih Karagümrük 35 9 16 10 -2 37
16.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
17.Gazişehir Gaziantep 34 9 18 7 -15 34
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 34 7 18 9 -32 30
20.İstanbulspor 35 4 24 7 -42 16