Tarih: 29.11.2023 10:30

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri 3 gün boyunca EŞ ZAMANLI TRAFİK DENETİMİ YAPTI

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri 23-24-25 Kasım tarihleri arasında ilimiz genelinde ‘Eş zamanlı denetim’ yaparak birçok sürücüyü denetledi.

Kazaları en aza indirmek hedefleniyor

Yapılan açıklamada, ‘Ülkemizde her geçen gün trafiğe çıkan motosiklet ve motorlu bisiklet sayıları artış göstermekte gerek bireysel kullanım gerekse kurye hizmetlerinin artmasına bağlı olarak trafikte yaygın olarak kullanılmaktadır. Ülke geneli 2023 yılı ilk 10 aylık veriler incelendiğinde; motosiklet ve motorlu bisikletlerin tescil edilen tüm araçların %17,2’sini oluşturmasına rağmen kazalara karışma oranının %23,8 olduğu ve bu kazalarda (331) kişinin kaza yerinde hayatını kaybettiği, 91.560 kişinin de yaralandığı görülmektedir. Motosiklet ve motorlu bisiklet kazalarının önlenmesi ve çalıntı motosikletlerin yakalanması maksadıyla; İçişleri Bakanlığı emri ile ülke genelinde 23-24-25 Kasım tarihlerinde, (3) gün boyunca “Eş Zamanlı Denetim” yapılmıştır.’

253 Sürücüye trafik idari para cezası uygulandı

Açıklamanın devamında, ‘Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması tarafından icra edilen denetimler sonucu kural ihlali tespit edilen (253) sürücüye trafik idari para cezası uygulanarak, (76) araç trafikten men edilmiştir. (2) Sürücü belgesi geçici olarak iptal edilmiştir. (6) Aranan şahıs yakalanmıştır. Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur’ denildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —