Tarih: 12.10.2020 14:00

İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert, “5 SINIFIMIZ DAHA YÜZ YÜZE EĞİTİME BAŞLADI”

Facebook Twitter Linked-in

İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert,

“5 SINIFIMIZ DAHA YÜZ YÜZE EĞİTİME BAŞLADI”

Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert, bugün itibariyle ilçemizde bulunan ilkokul, ortaokul 8. Sınıf ve lise 12. Sınıf öğrencilerin yüz yüze eğitime başladığını ifade ederek, “Okullarımızda tüm tedbirlerimiz alınmış durumda” dedi

Sınıflar iki grup halinde eğitim alacak

Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert yaptığı açıklamada, “ İlçemizde  “Anasınıfları ve birinci sınıflar, okullarda eğitimlere 21 Eylül itibariyle başlamışlardı. Alınan karar neticesinde, bugünden itibaren 2, 3, 4, 8 ve 12. sınıflar da okullarımızda yüz yüze eğitim almaya başladı. Okullarımızda tüm tedbirleri aldık. İlçemizde 3 Bin 361 Okul Öncesi öğrencimiz haftanın 5 günü eğitim alacaklar. Geri kalan ilkokul, Ortaokul 8. Sınıf ve Lise 12. Sınıf öğrencilerimiz iki grup halinde haftada iki gün okula gidecekler. İlk grubumuz pazartesi ve Salı günü ikinci gurubumuz ise Perşembe ve Cuma günü okula gidecek. Çarşamba günleri okullarımda eğitim verilmeyecek ve okullarda detaylı temizlik yapılacak. Çarşamba günleri öğrencilerimize sınıf öğretmenleri eşliğinde 6 saat  EBA TV ve açık uçlu yayınlardan eğitim alacaklar. Derslerimiz 30’ar dakikalık olacak ve 10’ar dakika teneffüs yapacaklar” dedi.

Gölcük’te 72 okulda 13 Bin 645 öğrenci yüz yüze eğitime başladı

İlçemizde bulunan okul ve öğrenciler hakkında da bilgi veren Müdür Mert, “ Gölcük genelinde 24 ilkokul, 28 ortaokul ve 20 lisemiz bulunuyor. Yüz yüze eğitim kapsamında 9660 ilkokul öğrencimiz, 2109 8. Sınıf öğrencimiz ve 1876 12. Sınıf öğrencimiz eğitime başlamış oldu. Bunun yanında 21 Eylül itibariyle eğitime başlayan 3361 okul öncesi öğrencimiz haftanın 5 günü eğitim alacaklar. Diğer öğrencilerimiz ise iki gurup halinde haftada iki gün yüz yüze, Çarşamba günü EBA TV ve açık uçlu yayınlardan eğitimlerine devam edecekler. EBA TV ile sınıfta işlenen konular paralel gideceği için öğrencilerimiz evde oldukları gün derslerini EBA TV üzerinden takip edecekler” dedi.

Çocuğunu okula göndermek istemeyen veliler okula dilekçe verecek

Sözlerine devam eden Müdür Mert, “Okullarımızda ilkokul örencilerimiz günde 6 ders, 8. Sınıf öğrencileriz 7 ders ve 12. Sınıf öğrencilerimiz 8 saat ders işleyecekler. Tabi öğrencisini okula göndermek isteyen velilerimiz olacak. Bu velilerimiz okullarına dilekçe vererek öğrencisinin uzaktan eğitim alarak devam etmesini isteyebilecek. Bu öğrencilerimiz EBA TV üzerinden eğitimlerine devam edebilecekler ve devamsız sayılmayacaklar” dedi.

“Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tablet terdik edilecek”

Müdür Mert son olarak, “Köy okullarında talep olması halinde il ve ilçe hıfzıssıhha kurulu kararı olması kaydıyla 5 gün yüz yüze eğitime açılabilecek. Bunun kararını il ve ilçe hıfzıssıhha kurulu karar verecek. Okullarımızda öğle yemeği çıkmayacak ve kantinlerimiz kapalı olacak. Ayrıca gelen talep doğrultusunda cumartesi günleri de okulları açabileceğiz. Ayrıca uzaktan eğitime erişim sağlayamayan öğrencilerimize Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tablet terdik edilecek” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —